Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Baltijas Dejas platformai iesniegts 21 pieteikums no Latvijas

Kultūra
2023. gada 24. maijā 16:35 2023. gada 24. maijā 16:35
  Jauns.lv / LETA
Baltijas Dejas platformai iesniegts 21 pieteikums no Latvijas, 26 pieteikumi no Igaunijas, savukārt 30 - no Lietuvas, informē Latvijas Dejas informācijas centra pārstāve Daina Tabūna.

Baltijas Dejas platforma, kas ir lielākais laikmetīgās dejas notikums Baltijas valstīs, nākamgad no 9.februāra līdz 11.februārim pirmo reizi notiks Rīgā. Pieteiktos darbus vērtēs starptautiska žūrija piecu ekspertu sastāvā.


Kopumā tika iesniegti 77 kritērijiem atbilstoši pieteikumi divās kategorijās: pilna apjoma dejas izrāde un projekta prezentācija. No katras Baltijas valsts dalībai pasākumā tiks izvēlētas trīs izrādes un piecas prezentācijas. Rezultāti tiks paziņoti 20.jūnijā.

"Baltijas Dejas platformas 2024" žūriju veido mākslas un kultūras menedžere, kuratore Jūlija Asperska no Polijas, mākslinieks Pedru Barreiru no Portugāles, horeogrāfe, dejotāja, laikmetīgās dejas festivāla "Full Moon Dance" mākslinieciskā vadītāja Johanna Ikola no Somijas, laikmetīgās skatuves mākslas mākslinieks Bušs Hārtshorns no Lielbritānijas, kurators un producents Gergejs Tallo no Ungārijas.

Baltijas Dejas platforma ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopīgi veidots notikums, kura mērķis ir iepazīstināt ar visu trīs Baltijas valstu dejas mākslu, kā arī sniegt iespēju vietējiem māksliniekiem gūt lielāku ievērību starptautiskā līmenī un veidot jaunus kontaktus ar dejas pārstāvjiem no visas pasaules.

Līdz šim pasākums norisinājies 2019.gadā Viļņā, Lietuvā, un 2022.gadā Tallinā, Igaunijā.

Vēl portālā

FOTO: Latvijā atrod īpaši aizsargājamu koku
Vai cepeškrāsnī var izcept garšīgu šašliku? 1
Ko tavās mājās meklē nejaukie kukaiņi ar romantisko nosaukumu - sudrabzivtiņas? 12
Pievienot komentāru