- Gārsu tautas medicīnā izmanto podagras, reimatisma, nieru un urīnceļu ārstēšanai, organisma attīrīšanai, kuņģa un zarnu veselībai, arī pret locītavu sāpēm, tāpēc savāc to un sakaltē tējai.
- Tā noderēs arī kā garšviela un vitamīnu piedeva dažādiem ēdieniem. Jaunās lapiņas var ēst salātos, pievienot zaļajiem kokteiļiem, likt zupās, sautējumos, gaļas ēdienos, pankūkās utt.
- Gārsu var kaltēt, pēc tam saberzt pulverī un pievienot ēdieniem.
- To var arī saldēt, sālīt, skābēt, tāpat kā kāpostus, kātus var arī marinēt.
- Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai.
Saistītās ziņas
Stiprinām imunitāti: kā pareizi lietot vitamīnus?
Stiprinām imunitāti: kā pareizi lietot vitamīnus?
Nātres, lakši, maurlociņi un citi zaļie vitamīni - imunitātei un spēku atgūšanai
1
Nātres, lakši, maurlociņi un citi zaļie vitamīni - imunitātei un spēku atgūšanai
Zaļie vitamīni! Iestādi maurlociņus uz palodzes
Zaļie vitamīni! Iestādi maurlociņus uz palodzes
Citi šobrīd lasa
Lienes Ušakovas mīļotais nav sajūsmā par silikona krūtīm
Lienes Ušakovas mīļotais nav sajūsmā par silikona krūtīm
"Pazīstamiem žurnālistiem neprasu apliecības!" Kā Kūtri iemānīja intervijā ar Kremļa mediju tepat Rīgā
"Pazīstamiem žurnālistiem neprasu apliecības!" Kā Kūtri iemānīja intervijā ar Kremļa mediju tepat Rīgā
Norvēģijā atrasts pirms gada jūrā iekrituša Latvijas jūrnieka līķis
Norvēģijā atrasts pirms gada jūrā iekrituša Latvijas jūrnieka līķis