Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai. (Foto: Shutterstock)

Apnicīgā nezāle gārsa – īstie pavasara vitamīni

Skaistums
2020. gada 21. maijā 05:06 2020. gada 21. maijā 05:06
  "100 Labi Padomi"
Gārsa – grūti izskaužama nezāle – ir lielisks pavasara vitamīnu avots un dod daudz enerģijas. Tā satur daudz C vitamīna, minerālvielas, piemēram, dzelzi un varu, arī šķiedrvielas, karotīnu, organiskās skābes un daudzas citas vērtīgas vielas.
  • Gārsu tautas medicīnā izmanto podagras, reimatisma, nieru un urīnceļu ārstēšanai, organisma attīrīšanai, kuņģa un zarnu veselībai, arī pret locītavu sāpēm, tāpēc savāc to un sakaltē tējai.
     
  • Tā noderēs arī kā garšviela un vitamīnu piedeva dažādiem ēdieniem. Jaunās lapiņas var ēst salātos, pievienot zaļajiem kokteiļiem, likt zupās, sautējumos, gaļas ēdienos, pankūkās utt.
     
  • Gārsu var kaltēt, pēc tam saberzt pulverī un pievienot ēdieniem.
     
  • To var arī saldēt, sālīt, skābēt, tāpat kā kāpostus, kātus var arī marinēt.
     
  • Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai.

Saistītās ziņas

Stiprinām imunitāti: kā pareizi lietot vitamīnus?
Nātres, lakši, maurlociņi un citi zaļie vitamīni - imunitātei un spēku atgūšanai 1
Zaļie vitamīni! Iestādi maurlociņus uz palodzes

Citi šobrīd lasa

Lienes Ušakovas mīļotais nav sajūsmā par silikona krūtīm
"Pazīstamiem žurnālistiem neprasu apliecības!" Kā Kūtri iemānīja intervijā ar Kremļa mediju tepat Rīgā
Norvēģijā atrasts pirms gada jūrā iekrituša Latvijas jūrnieka līķis
Pievienot komentāru