Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Young beautiful girls in swimwear sunbathing, lying on chaises near sea. Copy space.

Piemērotākais sauļošanās krēms šai vasarai – izvēles ABC

Skaistums
2023. gada 23. maijā 13:21 2023. gada 23. maijā 13:21
  Reklāmas projekts
Ar vasaru pie mums ir tā – vienu dienu varētu šķist, ka dzīvojam Spānijā, bet jau nākamajā drīzāk liekas, ka Islandē, tāpēc jābūt gataviem sauļoties, kad vien tas ir iespējams. Viena no lietām, bez kuras neiztikt, lai atrašanās saulē būtu droša, ir sauļošanās krēms. Tam jābūt katrās mājās un katrā pludmales somā! Šāds krēms ir absolūti nepieciešams cilvēkiem ar gaišu ādas krāsu, kuru ādai saulē ir krietni lielāks risks apdegt, taču to lietošanu saules sezonas laikā speciālisti iesaka pilnīgi visiem. Piedāvājumā ir ļoti daudz produktu, kā izvēlēties piemērotāko savam ādas tipam? Lasiet tālāk un uzziniet vairāk šī raksta turpinājumā!

Kas ir SPF un kā zināt nepieciešamo numuru


Katrs saules aizsargkrēms ir marķēts ar SPF kodu. SPF – sun protection factor – parasti norāda to, cik efektīvi āda tiks aizsargāta no UV ultravioleto staru ietekmes jeb cik daudz UV ultravioleto staru ietekmēs ādu. Atsevišķi jāpārliecinās, vai konkrētais krēms pasargā gan no UVB, gan UVA staru ietekmes. Plašāk pieejami SPF 15, SPF 30, SPF 50 krēmi, koda cipars nav ekvivalents aizsardzībai, tas pielīdzināms:

  •  SPF 15 aiztur 93% no UV staru ietekmes uz ādu;
  • SPF 30 aiztur 97% no UV staru ietekmes uz ādu;
  • SPF 50 aiztur 98% no UV staru ietekmes uz ādu.

Katram ir jāizvērtē pašam – jo jutīgāk āda reaģē uz saules ietekmi, jo augstāks SPF būtu jāizvēlas. Pastāv uzskats, ka lielākajai sabiedrības daļai, lai neveidotos saules apdegums, pilnīgi pietiek ar SPF 30. Jutīgas ādas īpašniekiem būtu jāskatās uz SPF 50. Savukārt krēmu ar augstāku SPF kodu, piemēram, SPF 100, vajadzētu izvēlēties tikai konsultējoties ar speciālistu, piemēram, farmaceitu. 

Vai lielāks SPF numurs nozīmē to, ka krēmu var lietot retāk

Pastāv mīts, ka lielāks SPF numurs norāda uz retāku krēma lietošanas vajadzību, taču mūsdienu zinātne  norāda – neatkarīgi no tā, kāds SPF numurs norādīts uz iepakojuma,  sauļošanās krēms jāuzklāj ik pēc pāris stundām. Krēma iedarbības laiku var samazināt, piemēram, peldēšanās, svīšana utt.

Šobrīd aptiekās pieprasīti sauļošanās krēmi

Sun protection. Young woman spraying spf cream on her body

Produktu, kuriem ir saules aizsardzības funkcija, piedāvājumā netrūkst. Kā izvēlēties piemērotāko? InternetAptieka.lv klāstā ir vairāk kā septiņdesmit dažādu sauļošanās produktu. Tuvojoties vasarai, pieprasītāko vidū ir:

  • La Roche Posay Anthelios līnija – šajā produktu līnijā ir vairāk kā desmit dažādu produktu. Tie visi ir saules aizsargkrēmi, taču katrs ar savu īpašo funkciju. Piemēram,  La Roche Posay Anthelios pieniņš bērniem ar SPF50+ ir piemērots jutīgai ādai, tas nodrošina īpaši augstu aizsardzību pret saules ietekmi. Savukārt, La Roche Posay Anthelios pretnovecošanās sejas aizsargkrēms ir jaunās paaudzes krēms jutīgai ādai, kas palīdz koriģēt fotonovecošanās pazīmes. Produktu grupā ir sauļošanās krēmi taukainai ādai, caurspīdīgs sprejs ar SPF u.c.;
  • Eucerin SUN piedāvā saules aizsardzības krēmus, losjonus, sprejus, aerosolus un želejas, kas piemērotas dažādiem ādas tipiem;
  • Vichy Capital Soleil ir produktu sērija, kas radīta saules sezonas laikam. Zīmols piedāvā gan pieaugušajiem, gan bērniem piemērotus produktus. Vasaras sezonā īpaši iecienīts ir Vichy Capital Soleil Dry touch, kas pasargā sejas ādu no UV stariem, ir ūdensizturīgs un bez spīduma;
  • Institut esthederm saules produktu līnijā atradīsiet gan tādus produktus, kas veicina iedegumu, gan arī nodrošina aizsardzību no saules ietekmes. Institut Esthederm Adaptasun piedāvā dažādus saules aizsargkrēmus sejas ādai;
  • Bioderma photoderm mitrinošs pašiedeguma aerosols veido vienmērīgu un dabisku iedeguma toni, vienlaikus pasargā ādu no UV starojuma ietekmes. Pašiedeguma produktu līnijā ir produkti, kas piemēroti dažādiem ādas toņiem. Šī zīmola produkti piemēroti dažādiem ādas tipiem.

Lai izvēlētos piemērotāko krēmu sev, savai ģimenei vai bērniem, var noderēt konsultācija ar farmaceitu. Tas aiztaupīs laiku krēmu sastāvu, funkciju un īpašību iepazīšanā. InternetAptieka.lv ar farmaceitu iespējams konsultēties gan klātienē, gan attālināti, ja jums ērtāk, arī Whatsapp vietnē.

Pretiedeguma krēms un krēms pēc sauļošanās – kāpēc vajag abus

Saules sezonā tikpat svarīgi kā sauļošanās krēmi, ir arī krēmi pēc sauļošanās. Šie krēmi veic pavisam dažādas funkcijas un viens otru neaizstāj! Ja sauļošanās krēma uzdevums ir aizsargāt ādu pret UV stariem un to ietekmi, tad pēc sauļošanās krēms ādu pabaro, nomierina un atjauno!

Populārākie saules aizsarglīdzekļi par izdevīgām cenām – InternetAptieka.lv

Latvijā saulīte bieži ir ar zobiņiem, bet neskatoties uz to reizēm tā mūs samīļo pārāk stipri. Lai tas nenotiktu, katrās mājās nepieciešams sauļošanās krēms, iespējams pat vairāki – katram savs atkarībā no ādas gaišuma un jutības. Ja vēlaties bez grūtībām atrast piemērotāko krēmu tieši sev, ieskatieties InternetAptieka.lv piedāvājumā. Tur ir vairāk kā septiņdesmit dažādu produktu saules aizsardzībai, daudzi no tiem pieejami par īpaši labām cenām. Patīkams papildu bonuss – bezmaksas piegāde visā Latvijā pasūtījumiem. IntenetAptieka.lv aicina – baudiet saulīti droši!

Citi šobrīd lasa

FOTO: skaistas mājas un šiki dzīvokļi - kā dzīvo pašmāju slavenie un varenie
Miljardiera Bezosa līgavas satriecošais (un arī mulsinošais) stils. Dziļi dekoltē, mežģīnes un sudrabs
"Turamies kopā arī grūtos brīžos!" - Ģirta un Leonardas Ķesteru īpašās attiecības
Tēmas: WhatsApp, Bioderma
Pievienot komentāru