Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Desmit produkti, kurus nedrīkst ēst tukšā dūšā. Šis saraksts pārsteigs!

Skaistums
2023. gada 3. aprīlī 05:54 2023. gada 3. aprīlī 05:54
  Jauns.lv
Šie produkti var radīt problēmas jūsu kuņģim un zarnām, ja tos no rīta apēd tukšā dūšā. Labāk izvēlēties citas brokastis.

Jogurts


Pārsteigti? Nē, ēst to, protams, var. Taču, apēdot jogurtu tukšā dūšā, sālsskābe, kas atrodas tukšā kuņģī, sagraus jogurtā esošās pienskābās baktērijas. Galu galā tas vienkārši nedos nekādu labumu.

Bumbieri

Bumbiera mīkstumā ir ļoti daudz rupjas šķiedras, kas var traumēt kuņģa gļotādu, tāpēc tukšā dūšā tos ēst nav ieteicams. Un, starp citu, pēc bumbieru apēšanas labāk nedzert ūdeni.

Tomāti

Miecvielas, ar kurām bagāti tomāti, palielina kuņģa skābumu. Tas var izraisīt gastrīta, pankreatīta vai kolīta attīstību. Pie līdzīgiem produktiem pieder hurma un saldie kartupeļi, tajos ir arī daudz miecvielu.

Banāni

Ja banānus ēd tukšā dūšā, asinīs strauji paaugstinās magnija līmenis, kas var negatīvi ietekmēt sirds darbību. Turklāt tukšā dūšā apēsts banāns var izjaukt kālija un magnija līdzsvaru, un jūs visu dienu jutīsiet nogurumu.

Citrusaugļi

Apelsīnos, mandarīnos un greipfrūtos ir daudz augļskābes. Apēdot šos augļus tukšā dūšā, tie var izprovocēt gastrīta attīstību.

Kafija

Nav svarīgi, vai jūs to dzerat ar kofeīnu vai ne, kafija stimulē kuņģa skābes izstrādi, un var kļūt par smaguma sajūtas cēloni kuņģī. Savukārt, ja brokastis pastāvīgi aizstāj tikai ar kafiju, attīstās serotonīna deficīts, kas rezultātā noved pie nomākta garastāvokļa dienas laikā.

Alkohols

Iedzerot alkoholu tukšā dūšā, reibsiet divreiz ātrāk. Savukārt no rīta jūs gaida smagas paģiras, jo šajā gadījumā alkohola izvadīšana no organisma notiek lēnāk.

Aukstie gāzētie dzērieni

Šāds ieradums ne tikai slikti ietekmē kuņģa gļotādu, kā arī palēnina un pasliktina gremošanas procesu, raksta "Limon.ee".

Košļājamā gumija

Košļāšana iedarbina visa gremošanas trakta darbību, un kuņģis sāk izdalīt sulu, kas nepieciešama ēdiena sagremošanai, bet, kad barības tajā nav, toties ir daudz skābes, cieš gļotāda. Rezultātā attīstās hroniski gastrīti un kolīti.

Citi šobrīd lasa

FOTO: skaistas mājas un šiki dzīvokļi - kā dzīvo pašmāju slavenie un varenie
"Man kļuva pretīgi. Nolēmu studijas pamest," ar uzmākšanos Latvijas augstskolās saskaras arī vīrieši
Kas notiek ar krievu šovbiznesa zvaigžņu glaunajiem īpašumiem Jūrmalā?
Pievienot komentāru