Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Artūrs Šilovs jau otro maču pēc kārtas stāsies Latvijas izlases vārtos no spēles sākuma. (Foto: Edijs Pālens/LETA)

Vārtu drošību pret Čehiju uzticēs Šilovam; tiks mainīti visi uzbrucēju virknējumi 1

Hokejs
2023. gada 14. maijā 17:29 2023. gada 14. maijā 17:29
  Jauns.lv
Latvijas vīriešu hokeja izlases vārtus mačā ar Čehiju pirmdien sargās Artūrs Šilovs, sarunā ar medijiem svētdien apstiprināja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas hokejistiem svētdien dienas pirmajā pusē bija treniņš, bet nākamais mačs paredzēts pirmdien, kad plkst.20.20 Latvija spēkosies ar Čehiju.


Pirmo pasaules čempionāta spēli ar Kanādu vārtos sāka Ivars Punnenovs, kurš nepilnās piecās minūtēs no pieciem metieniem atvairīja trīs, bet turpmāko maču spēlēja Šilovs, tiekot galā ar 20 no 24 metieniem.

Savukārt sestdien pret Slovākiju Šilovs sargāja Latvijas vārtus jau no pirmās minūtes, kopā spēlē atvairot 27 no 29 metieniem un tiekot atzītam par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās.

Tikmēr svētdienas 45 minūšu garajā ledus treniņā Latvijas izlases treneri bija izmainījuši visus četrus uzbrucēju virknējumus.

Kopā ar Rodrigo Ābolu un Rūdolfu Balceru tika iespēlēts komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš. Denisa Smirnova maiņā spēlēja Toms Andersons un Ronalds Ķēniņš, pie Oskara Batņas tika iespēlēts Roberts Bukarts un Mārtiņš Dzierkals, bet ar Andri Džeriņu kopā darbojās Rihards Bukarts un Miks Indrašis.

Tāpat izmaiņas notika arī vairākuma virknējumos. Pirmajā brigādē kopā ar Ābolu un Daugaviņu tika iemēģināti Balcers un Indrašis, bet aizsarga pozīcijā Uvis Jānis Balinskis. Savukārt otrajā virknējumā aizsargs Jānis Jaks tika iespēlēts kopā ar brāļiem Bukartiem, Dzierkalu un Ķēniņu, kuru iemetiena situācijās aizvietoja Džeriņš.

Jau ziņots, ka Latvija pasaules čempionātā ar 0:6 atzina Kanādas pārākumu, bet pēc tam ar 1:2 piekāpās Slovākijai.

Pasaules čempionāta turpinājumā pēc dueļa pret Čehiju Latvija tiksies 17. maijā ar Norvēģiju, 19. maijā - ar Slovēniju, 20. maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23. maijā stāsies pretī Šveicei.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Citi šobrīd lasa

Andželinu Džoliju aizvainojusi pašas meita Šilo. Kas noticis, un par ko priecīgs Breds Pits?
FOTO, VIDEO: autosportista Mārtiņa Seska ģimene, viesi un līdzjutēji ar krāšņu sporta auto izdaiļo dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrādi "Splendid Palace"
Bezvēsts pazudušais 2005. gadā dzimušais Valters Vanags atrasts gājis bojā
Pievienot komentāru