Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

 

VIDEO: Latvijas dramatiskā un aizraujošā spēlē uzvar Šveici un iekļūst ceturtdaļfinālā

Hokejs
2023. gada 23. maijā 23:44 2023. gada 23. maijā 23:44
  Jauns.lv/LETA
Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Rīgā pasaules čempionāta mačā apspēlēja Šveici un iekļuva ceturtdaļfinālā. Latvija pagarinājumā pieveica Šveici ar 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0). Ceturtdaļfinālā Latvija ceturtdien Rīgā tiksies ar Zviedriju.

Vārtus Latvijai guva Ralfs Freibergs, Rodrigo Ābols, Kaspars Daugaviņš un Rūdolfs Balcers, bet Šveicei - Kevins Fiala, Marko Miranda un Andress Ambīls.


Latvijai šī spēle bija jāaizvada bez diviem svarīgiem spēlētājiem, kuri guvuši savainojumus, - centra uzbrucēja Andra Džeriņa un malējā uzbrucēja Ronalda Ķēniņa.

Toties ierindā bija sezonu Amerikas Hokeja līgā (AHL) noslēgušais aizsargs Kristiāns Rubīns, aizstājot savainoto aizsargu Robertu Mamčicu.

Tāpat laukumā devās arī Georgs Golovkovs, kuram tā bija debija pasaules čempionātos.

Pirmais periods

Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un Šveices valstsvienībām ''Arēnā Rīga''. (Foto: LETA)

Spēles sākumā vairāk uzbruka mājinieki, ar metieniem no vārtu priekšas atzīmējoties Renāram Krastenbergam, Tomam Andersonam un Robertam Bukartam pēc Oskara Batņas piespēles.

Šveiciešiem bija ne mazāk bīstami uzbrukumi, taču Latvijas hokejisti bloķēja metienus, bet šveicieši meklēja labākas iespējas mest pa vārtiem.

Perioda ievadā pārsvars metienos bija Latvijai (7:1), bet atlikušajā laikā Šveice pa Artūra Šilova vārtiem meta deviņreiz, kamēr latvieši - tikai reizi.

Otrais periods

Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un Šveices valstsvienībām ''Arēnā Rīga''. (Foto: LETA)

Minūti un 43 sekundes pēc pārtraukuma Ralfs Freibergs no zilās līnijas kreisās puses ar plaukstas metienu guva vārtus, ripai lidojot vērtu augšējā stūrī, taču vārtsarga laukumā ar vienu slidu bija Rihards Bukarts, un šveicieši pieprasīja video atkārtojuma noskatīšanos.

Pēc tā noskatīšanās tiesneši fiksēja vārtu guvumu, rezultatīvu piespēli ieskaitot Mikam Indrašim, un Šveice tika sodīta ar divu minūšu sodu.

Žanī Mozeram izmetot ripu ārpus laukuma, Latvija 39 sekundes ieguva iespēju spēlēt arī lielajā vairākumā, taču vārti netika gūti.

Šveice rezultātu 27.minūtē izlīdzināja pēc iemetiena kreisajā pusē. Enco Korvi uzvarēja iemetienā, atspēlējot ripu atpakaļ Kevinam Fialam, kurš to raidīja vārtu labajā stūrī.

Tikai 32 sekundes vēlāk pretuzbrukumā savus piektos vārtus čempionātā guva Ābols. Pa kreiso pusi viņš apslidoja aizsargu, metiens īsti nesanāca, taču ripa ieslīdēja vārtu tālajā stūrī. Rezultatīvas piespēles tika ieskaitītas Freibergam un Rūdolfam Balceram.

Pēc tam bija Šilova kārta glābt vārtus, vienatnē pret viņu izslidojot Gaetanam Hāsam. Viņa metienu no neērtās puses vārtsargs atvairīja ar kājsargu.

Šveices hokejisti šajā periodā četras reizes pārkāpa noteikumus, taču viena no sliktākajām vairākuma realizētājiem šā gada čempionātā Latvijas izlase ne reizi vārtus vairākumā neguva.

Arī Kaspara Daugaviņa noraidījuma pirmās daļas laikā, minūtei atliekot trešajam periodam, vārti netika zaudēti.

Trešais periods

Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un Šveices valstsvienībām ''Arēnā Rīga''. (Foto: LETA)

Vārti trešās trešdaļas sākumā mazākumā netika zaudēti, taču ripa pēc šveicieša metiena trāpīja sejā Kristapam Zīlem, kurš spēja atgriezties mačā.

Jāņa Jaka noraidījumu Latvija izturēja, taču ar divu rikošetu palīdzību tūlīt pēc Jaka atgriešanās laukumā Marko Miranda izlīdzināja rezultātu.

Tūlīt pretuzbrukumā Dans Ločmelis pēc Indraša piespēles bija uzbrukuma smailē, un ripa pēc viņa metiena trāpīja pa pārliktni.

Šveiciešu ofensīva beidzās ar Andresa Ambīla vārtiem, ar atvēzienu no Latvijas zonas vidus trāpot vārtu labajā augšējā stūrī.

Piecas minūtes un četras sekundes līdz pamatlaika beigām pretuzbrukumā Ābols no kreisās puses piespēlēja Daugaviņam, kurš ripu raidīja vārtu labajā augšējā stūrī, panākot Latvijai dalībai "play-off" cīņās nepieciešamo neizšķirtu.

Pēdējā minūtē laba vārtu gūšanas iespēja bija Rihardam Bukartam, taču pamatlaiks beidzās neizšķirti - 3:3, Latvijai nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Pagarinājums

Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un Šveices valstsvienībām ''Arēnā Rīga''. (Foto: LETA)

Pagarinājuma trešajā minūtē pēc Jaka un Uvja Balinska piespēlēm vārtus ar metienu no labā iemetiena apļa guva Balcers.

Latvijas izlasē par rezultatīvāko kļuva Balcers, sakrājot trīs (1+2) rezultativitātes punktus, bet pa diviem (1+1) tika Freibergam un Ābolam.

Vārtos Šilovs atvairīja 29 metienus.

Pretiniekiem trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Korvi, bet ar diviem punktiem (1+1) finišēja Fiala.

Vārtos Jorens van Potelberge tika galā ar 24 latviešu metieniem.

Situācija turnīrā

Jau ziņots, ka citās grupas otrdienas spēlēs Slovākija ar 4:1 uzvarēja Norvēģiju, cīņā par otro vietu grupā Kanāda ar 3:1 pieveica Čehiju.

B grupā 19 punktus septiņās spēlēs sakrāja Šveice, 15 punkti ir Kanādai, bet 13 - Latvijai un Čehijai. 11 punktus sakrāja Slovākija, septiņus - Kazahstāna, sešus - Norvēģija, bet Slovēnija noslēdza pasaules čempionātu bez gūtiem punktiem.

A grupā Tamperē otrdien cīņā par pirmo vietu grupā ASV pagarinājumā ar 4:3 pieveica Zviedriju, bet Vācija ar 5:0 uzvarēja Franciju, nodrošinot vietu izslēgšanas sacensību spēlēs, bet Somija ar 7:1 sagrāva Dāniju.

A grupā ar 20 punktiem septiņās spēlēs uzvarēja ASV, 18 punktus sakrāja Zviedrija, 16 - Somija, 12 punktus sakrāja Vācija, visām nodrošinot vietu izslēgšanas turnīra spēlēs. Astoņus punktus sakrāja Dānija, četrus - Francija, trīs - Austrija un Ungārija, kurai elites divīzija jāatstāj.

Turnīrā startējošās 16 komandas tika sadalītas divās grupās, katras grupas četrām labākajām komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet abu grupu vājākajām komandām pametot spēcīgāko divīziju, viņu vietā nākamgad 16 labāko rindās spēlējot Polijai un Lielbritānijai.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki par Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Citi šobrīd lasa

FOTO: skaistas mājas un šiki dzīvokļi - kā dzīvo pašmāju slavenie un varenie
Šokējošas ziņas Rusiņa lietā. Mirušās sievietes kaimiņiene palīdzēja slepkavam izsekot upuri
"Turamies kopā arī grūtos brīžos!" - Ģirta un Leonardas Ķesteru īpašās attiecības
Pievienot komentāru