Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Mazākumā Latvijas izlase līdz šim darbojusies ļoti veiksmīgi. (Foto: AFP/Scanpix)

Latvijas hokeja izlases viena no panākumu atslēgām - spēle mazākumā

Hokejs
2023. gada 24. maijā 12:35 2023. gada 24. maijā 12:35
  Jauns.lv/LETA
Latvijas hokeja izlasei pašmāju pasaules čempionātā pēc grupu turnīra spēlēm ir labākais mazākums, kamēr vairākumā tikai 11.labākais rādītājs, liecina turnīra organizatoru apkopotā statistika.

Latvijas izlase septiņās grupas spēlēs mazākumā nonāca 20 reizes, zaudējot tikai vienus vārtus, kas ar 95% pretinieku vairākuma neitralizāciju dod pirmo vietu visā turnīrā.


Vienus vārtus zaudējuši arī somi, tomēr viņi mazākumā palikuši vien 14 reizes, kas ar 92,86% neitralizāciju ļauj otriem čempionāta saimniekiem ierindodies otrajā vietā.

Tikmēr vairākumā Latvijas izlase nav spēlējusi sevišķi veiksmīgi, vārtu guvumos pārvēršot piecas no 26 iespējām, kas ar 19,23% dod tikai 11. vietu 16 komandu konkurencē.

Labākie skaitliskajā vairākumā ar 41,67% realizāciju bijuši austrieši, bet Kazahstānas izlase izmantojusi 35,71% no savām iespējām.

Latvijas izlases hokejisti septiņās spēlēs metuši pa pretinieku vārtiem 207 reizes, no kurām tikai 21 reizi precīzi, realizējot 10,14% metienu un šajā statistikas rādītājā ierindojoties 10. pozīcijā. Līderi šajā rādītājā ar 13,92% realizētu metienu ir vācieši, kuri vārtu guvumos pārvērtuši 27 no 194 metieniem.

Labākā vārtsargu līnija ir Zviedrijai, kas septiņos mačos ielaidusi tikai septiņus vārtus. Zviedrijas vārtsargi atvairījuši 95,1% metienu, otrie ar rādītāju 94,67% ir ASV, bet trešo vietu ar 92,99% ieņem ceturtdaļfinālā neiekļuvušie slovāki. Latvijas izlases vārtsargi atvairījuši 90,56% metienu (163 no 180), kas dod astoto vietu.

Čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ir čehs Dominiks Kubāliks, kurš septiņos mačos guvis astoņus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles. Tomass Džozefs Tainens no ASV izlases sakrājis desmit (1+9) punktus, bet zviedra Henrīka Tomernesa (0+10) kontā ir desmit rezultatīvas piespēles.

Rezultatīvākais Latvijas izlases spēlētājs ir Rūdolfs Balcers, kurš ar astoņiem (1+7) punktiem čempionātā ieņem dalītu 11. vietu. Rodrigo Ābols ar septiņiem (5+2)  punktiem rezultatīvāko spēlētāju sarakstā atrodas 14. vietā, bet komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš ar sešiem (3+3) punktiem ir 23. pozīcijā.

Iemetienos Ābols ar 60,81% ieņem desmito pozīciju, kamēr labākais šajā statistikas rādītājā ar 69,33% ir Tanners Ričardss no Šveices.

Savukārt labākais lietderības koeficients pēc grupu turnīra mačiem bija amerikāņiem Nikam Perbiksam un Kateram Gotjē, kuri septiņās spēlēs iekrāja pa +10.

Latvijas izlases vārtsargs Artūrs Šilovs ticis galā ar 91,34% metienu, kas sava ampluā spēlētāju vidū dod 13. vietu. Labākais ar 96.61% atvairīto metienu ir šveicietis Leonardo Dženoni, bet čehs Karels Vejmelka ticis galā ar 95,56% metienu.

Jau ziņots, ka otrdien pasaules čempionāta B apakšgrupas pēdējā spēlē Latvijas izlase ar 4:3 papildlaikā pārspēja grupā pirmo vietu jau nodrošinājušo Šveices valstsvienību, iekļūstot ceturtdaļfinālā pirmo reizi kopš 2018.gada.

Ceturtdaļfinālā ceturtdien Latvijas izlases pretinieki būs zviedri, kuri ieņēma otro vietu A apakšgrupā, kas cīkstējās Somijas pilsētā Tamperē.

B grupā 19 punktus septiņās spēlēs sakrāja Šveice, 15 punkti ir Kanādai, bet 13 - Latvijai un Čehijai. 11 punktus sakrāja Slovākija, septiņus - Kazahstāna, sešus - Norvēģija, bet Slovēnija noslēdza pasaules čempionātu bez gūtiem punktiem.

A grupā Tamperē otrdien cīņā par pirmo vietu grupā ASV pagarinājumā ar 4:3 pieveica Zviedriju, bet Vācija ar 5:0 uzvarēja Franciju, nodrošinot vietu izslēgšanas sacensību spēlēs, bet Somija ar 7:1 sagrāva Dāniju.

Saistītās ziņas

VIDEO: Porziņģis pievienojas Latvijas hokeja izlasei emocionālās svinībās
Latvijas hokejistu spēli arēnā skatās arī Porziņģis, Girgensons un Ostapenko
VIDEO: Latvijai gūstot uzvaras vārtus, fanu pūlis aiz sajūsmas "eksplodē"

A grupā ar 20 punktiem septiņās spēlēs uzvarēja ASV, 18 punktus sakrāja Zviedrija, 16 - Somija, 12 punktus sakrāja Vācija, visām nodrošinot vietu izslēgšanas turnīra spēlēs. Astoņus punktus sakrāja Dānija, četrus - Francija, trīs - Austrija un Ungārija, kurai elites divīzija jāatstāj.

Turnīrā startējošās 16 komandas tika sadalītas divās grupās, katras grupas četrām labākajām komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet abu grupu vājākajām komandām pametot spēcīgāko divīziju, viņu vietā nākamgad 16 labāko rindās spēlējot Polijai un Lielbritānijai.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki par Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam

Citi šobrīd lasa

FOTO: "Tā bija mūsu Dievmātes katedrāle!" Liesmas nopostījušas vēsturisko Kopenhāgenas biržu 2
VIDEO: Porziņģa rīcība pēdējās spēlēs dažiem lika aizdomāties, vai Kristaps patiesībā ir labs komandas biedrs
Pēc sabiedrības iejaukšanās Austrālijas slavenākā žagata Mollija var atgriezties pie sava labākā drauga suņa
Pievienot komentāru