Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Renārs Krastenbergs. (Foto: LETA)

Krastenbergs: pārsteidzām ne tikai zviedrus, bet arī ļoti daudzus citus pasaulē

Hokejs
2023. gada 26. maijā 00:24 2023. gada 26. maijā 00:24
  Jauns.lv/LETA
Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā pārsteidza ne tikai savu pretinieci ceturtdaļfinālā Zviedriju, bet arī daudzus citus, pēc uzvaras sarunā ar žurnālistiem atzina valstsvienības uzbrucējs Renārs Krastenbergs.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfinālā Rīgā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) uzvarot Zviedriju. Pusfināla spēli pret Kanādu un cīņu par medaļām Latvija aizvadīs nedēļas nogalē Tamperē.


"Pēc mača pret Šveici apzinājāmies, ka esam uz viļņa un varam uzvarēt. Zinājām, ka viņi centīsies spēlēt uz meistarību un mēģinās izspēlēt līdz tukšiem vārtiem. Savu spēles plānu izpildījām," teica Krastenbergs, izceļot komandas pašaizliedzīgo spēli mazākumā. 

"Mums nav bail un esam gatavi visu sevi izlikt visu. Visi redzējām, kā Kristaps Zīle ar seju bloķēja metienus. Esam pārliecināti par sevi un zinājām, ka aiz mums stāv Artūrs Šilovs, taču arī gribējām noķert tās ripas, kuras varējām paņemt uz sevi," turpināja hokejists.

Latvijas hokeja izlase Zviedriju pamatlaikā uzvarējusi pirmo reizi. Arī šajā mačā zviedri tika uzskatīti par favorītiem.

"Paskatoties uz sastāvu, saprotams, ka nebrauca šeit, lai zaudēt. Brauca viegli uzvarēt, lai dotos atpakaļ uz Tamperi. Pārsteidzām ne tikai zviedrus, bet arī ļoti daudzus citus pasaulē," atzina Krastenbergs, kurš atzīmēja, ka, uzvaru sērijai turpinoties, augusi arī komandas pārliecība. "Šilovam spēle iet no rokas, visi bloķējam metienus, vārti krīt iekšā - tikai izbaudām spēli."

Krastenbergs, kurš čempionātam tika pieteikts tikai pēc trešās spēles, piedaloties turpmākajos piecos mačos, atzina, ka emocijas tikai augs. "Esam pusfinālā - tas jau vien izklausās fantastiski," pauda 22 gadus vecais uzbrucējs.

Pusfinālā Latvija sestdien Tamperē plkst.14.20 tiksies ar Kanādu, bet plkst.18.20 ASV spēlēs ar Vāciju.

Citi šobrīd lasa

Andželinu Džoliju aizvainojusi pašas meita Šilo. Kas noticis, un par ko priecīgs Breds Pits?
FOTO, VIDEO: autosportista Mārtiņa Seska ģimene, viesi un līdzjutēji ar krāšņu sporta auto izdaiļo dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrādi "Splendid Palace"
"Kur bija Vaira, tur bija Imants, un otrādi!" FOTO: sirsnīgā atmosfērā atklāta Imanta Freiberga biogrāfija 3
Pievienot komentāru