Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Zviedrijas vēstniece Latvijā Kārina Hēglunde (centrā) sveicinās ar Latvijas hokeja faniem, kuri ieradušies pie Zviedrijas vēstniecības Rīgā pēc uzvaras Pasaules čempionāta hokejā ceturtdaļfināla spēlē, kurā tikās ar Zviedrijas valstsvienību. (Foto: Lita Millere/LETA)

Šveices un Zviedrijas vēstnieki Latvijā nonākuši nepatīkamā situācijā. Kārinai Hēglundei problēma ir vēl nopietnāka nekā citiem 2

Hokejs
2023. gada 26. maijā 17:35 2023. gada 26. maijā 17:35
  Jauns.lv
Latvijas hokeja izlases līdzjutēji jau gadiem piekopj tradīciju pēc uzvarētām valstsvienības spēlēm doties uz pieveiktās komandas vēstniecību, kur simboliski nolikt ziedu pušķus. Pēdējos gados arī paši vēstnieki nekautrējas pievienoties šai fanu aktivitātei

Pēc Latvijas hokejistu izcīnītās uzvaras papildlaikā pret Šveici un iekļūšanas ceturtdaļfinālā prāvu ziedu pušķi saņēma Šveices vēstniecība un tās vēstnieks Latvijā Martins Mišelē. Divarpus dienas pagājušas, ziedi novītuši un nu viņš tviterī ielicis attēlu, kurā izsola vāzes, kas tikušas iegādāts īpaši Latvijas līdzjutēju sanestajiem ziediem. Vēstnieks pieļauj, ka viņam tik daudz vāžu vairs nebūs nepieciešams.


Pie šī attēla komentāru piektdienas rītā izteikusi arī Zviedrijas vēstniece Latvijā Kārina Hēglunde (Latvijā visi joprojām nebeidzam līksmot par vēsturisko uzvaru ceturtdaļfinālā pret zviedriem un iekļūšanu pasaules četru spēcīgāko hokeja komandu skaitā).

Hēglunde piebilst, ka viņai noteikti būtu šāda vajadzība pēc jaunām vāzēm, tomēr ar attēlā redzamu apjomu būšot par maz, jo Latvijas hokeja fani vakar bijuši īpaši dāsni.

Iepriekš šajā čempionātā pie ziediem bija tikušas arī Slovēnijas, Čehijas, Kazahstānas un Norvēģijas vēstniecības.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 25. maijs uz visiem laikiem tiks ierakstīts Latvijas hokeja vēsturē, jo mūsu vīri “Arēnā Rīga” sensacionāli pieveica Zviedriju un pirmo reizi vēsturē iekļuva hokeja pasaules čempionāta pusfinālā, kur jau sestdien, 26. maijā, Somijas pilsētā Tamperē 14:20 spēkosies ar Kanādas valstsvienību.

Saistītās ziņas

Kaut kas nebijis! Latvijas izlase pasaules hokeja spēka rangā ir PIRMAJĀ vietā 4
VIDEO: Latvijas hokeja izlases spēlētāji ģērbtuvēs līksmo un svin uzvaru pār Zviedriju
Čehijas vēstniece ar Latvijas hokeja faniem “uztaisa kopbildi” par godu vēsturiskajai uzvarai

Kanādas vēstniecības adrese Rīgā ir Baznīcas iela 20/22.

Citi šobrīd lasa

Kas notiek ar tavām smadzenēm, ja katru dienu veic fiziskas aktivitātes?
Cik daudz azbestu saturoša šīfera ir Latvijā? Aplēses pārsteidz 6
Leģendārais režisors Ivars Seleckis pirms 90. jubilejas atklāj ilgmūžības noslēpumu
Skatīt visus komentārus