Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Harijs Vītoliņš ar visu treneru štābu gavilē pēc uzvaras pār ASV (Foto: LETA)

Vītoliņš slavē spēlētājus: visi rāvās uz ledus

Hokejs
2023. gada 28. maijā 21:41 2023. gada 28. maijā 21:41
  Jauns.lv/LETA
Visi Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētāji pasaules čempionāta cīņā par bronzu rāvās doties laukumā, pēc uzvaras atklāja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.


Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām, ar 4:3 papildlaikā pārspējot ASV. Latvijai tā ir pirmā godalga pasaules meistarsacīkstēs.

"Šo komandu pat nevajadzēja nekā motivēt," žurnālistiem teica Vītoliņš. "Pēc zaudējuma Kanādai man jautāja, kā tad mēs saņemsimies. Mēs pirmo reizi bijām pusfinālā un jūs domājāt, ka komanda nesaņemsies uz medaļu spēli? Puiši šodien no pirmās līdz pēdējai minūtei spēlēja. Tas, ko viņi izdarīja, bija fantastiski."

"Spēles laikā viņus vienkārši vajadzēja turēt, jo visi rāvās uz ledus. Liels paldies arī mūsu sestajam spēlētājam, jo tajā ziņā mēs visu laiku bijām vairākumā. Tas amerikāņus nedaudz piezemēja un viņiem sāka trīcēt rokas, kad mēs sākām spiest uzbrukumā," turpināja treneris.

Vītoliņš paslavēja izlases fiziskās sagatavotības treneri Ēriku Visocki-Rubeni, kuram izdevies teicami sagatavot hokejistus negaidīti garajam turnīram.

"Ja puišiem tagad iedotu vēl divas spēles un pateiktu, ka nākamā ir par zeltu, tad viņi izietu un nostrādātu tāpat. Es pat nezinu no kurienes viņiem tāds enerģijas pieplūdums. Kad ir labs rezultāts un nav tik liels spiediens, tas arī palīdz, jo tādā gadījumā tu vari iet tikai uz augšu," norādīja treneris.

Tāpat Vītoliņš neslēpa, ka šis sasniegums uzstādījis augstu latiņu un atkārtot kaut ko tādu nebūs viegli.

"Vienkārši gribu pateikt, ka nākošā spēle sāksies no nulles. Mums nevajag celt ilūzijas, ka tagad visus apspēlēsim. Visas komandas analizē un cenšas, nosprauž savus mērķus. Mēs parādījām, ka varam cīnīties, parādījām, ka mums ir raksturs. Varbūt mazāka nozīme ir meistarībai, bet saliedētība, raksturs un vienotība - tas ir tas, kas mums vajadzīgs," stāstīja treneris.

Saistītās ziņas

Par godu Latvijas hokejistu vēsturiskajam panākumam pirmdiena būs brīvdiena? 4
ASV vēstniecība ar humoru uztver Latvijas hokeja līdzjutēju atnestos ziedus
Pašaizliedzība un Rubīna divi vārti atnes Latvijas hokejistiem vēsturisko bronzas medaļu 2

Viņš secināja, ka tik augsts sasniegums nākamajos gados varētu būt motivācija hokejistiem doties palīgā valstsvienībai pēc garākām sezonām klubu rindās.

"Tā ir motivācija. Visi redzēja, ka piederam pie tiem, kas var kaut ko izcīnīt. Mums izdevās apvienot Latvijas tautu. Divu dienu laikā var pārpildīt arēnu Somijā. Latvijas publika ir fantastika un neviens netic, kā mums tas izdevās."

Par titulu Tamperē cīnīsies Vācijas un Kanādas hokejisti.

Citi šobrīd lasa

Andželinu Džoliju aizvainojusi pašas meita Šilo. Kas noticis, un par ko priecīgs Breds Pits?
Lieldienu brīvdienās Carnikavas iedzīvotājiem vēlams iekrāt pārtikas rezerves — kādu laiku būs problemātiskāk to iegādāties 1
FOTO, VIDEO: autosportista Mārtiņa Seska ģimene, viesi un līdzjutēji ar krāšņu sporta auto izdaiļo dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrādi "Splendid Palace"
Pievienot komentāru