Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
2023. gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis. (Foto: Zane Bitere/LETA)

Ļoti ceru, ka izlases sniegums iedvesmos bērnus un vecākus pievērsties trenēties hokejā, pauž Buncis 1

Hokejs
2023. gada 29. maijā 08:06 2023. gada 29. maijā 08:06
  Jauns.lv/LETA
Ļoti ceru, ka Latvijas izlases sniegums pasaules čempionātā iedvesmos bērnus un vecākus pievērsties trenēties hokejā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pauda 2023. gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis.

Viņš uzsvēra, ka aizvien nepieciešams laiks, lai apjēgtu, kas svētdien noticis Tamperē. Vislielākais prieks ir par medaļu, taču liels gandarījums ir arī par komandu, kas rīkoja čempionātu, kā arī faniem.


Buncis atzina, ka pasaules čempionāta rīkošana nav bijusi ļoti viegla, jo Latvijai bija tikai 11 mēneši ierasto apmēram trīs gadu vietā. Tomēr viņš ir gandarīts par sasniegto un to, ko "parādījām pasaulei no Rīgas".

Orgkomitejas vadītājs pauda cerību, ka Latvijas izlases sasniegums iedvesmos bērnus un vecākus sākt trenēties hokejā. "Ceru, ka jauno bērnu pieplūdums būs pietiekami liels, lai varētu domāt par panākumiem nākotnē. Hokejs atkal ir uz kartes, jākustas uz priekšu," sacīja Buncis.

Arī Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis pieļāva, ka hokejistu uzvara motivēs jauno paaudzi sākt trenēties un sasniegt mērķus. "Šis grūdiens dos hokejam lielāku popularitāti," pārliecināts Kalvītis.

Viņš atklāja, ka sapnim par medaļām Latvijai hokeja čempionātā līdz šim vienmēr bijis grūti ar prātu noticēt, taču, uzvarot Šveici, sapnis ik dienu kļuva reālāks. "Tas, ko esi sapņojis, beidzot ir realizējies," sacīja Kalvītis.

Federācijas vadītājs norādīja, ka ārkārtīgi liela nozīme bijusi arī Latvijas līdzjutēju atbalstam. "Darījām,  ko varējām, bet atbalstu mums vajadzēja," sacīja Kalvītis, atzīstot, ka tik saliedētas komandas Latvijai nekad nav bijis, un tam ir liels nopelns līdzjutējiem.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē, ar 4:3 papildlaikā pieveicot ASV, uzvarēja pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām. Šī bijusi pirmā reize vēsturē, kad Latvijas izlasei izdevies tikt pie medaļām šajās meistarsacīkstēs.

Citi šobrīd lasa

Adriana Miglāne tagad strādā bērnudārzā un alimentos no bijušā vīra saņem vien 150 eiro mēnesī
Šokējošas ziņas Rusiņa lietā. Mirušās sievietes kaimiņiene palīdzēja slepkavam izsekot upuri
FOTO: Latvijas hokejisti nonāk degošā angārā. Irbe pilnā ekipējumā, Dārziņam rokās dāma
Pievienot komentāru