Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Edgars Krūmiņš. (Foto: Paula Čurkste/LETA)

Edgars Krūmiņš netiek iekļauts Latvijas 3x3 basketbola izlasē uz Pasaules kausu

Basketbols
2023. gada 29. maijā 10:29 2023. gada 29. maijā 10:29
  Jauns.lv/LETA
Latvijas 3x3 basketbola izlases sastāvā šonedēļ gaidāmajā Pasaules kausā būs Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis, Agnis Čavars un Francis Lācis, bet nebūs viena no četriem olimpiskajiem čempioniem Edgara Krūmiņa, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Līdzi devušies arī Kārlis Apsītis un Kristaps Gludītis, lai palīdzētu treniņu procesā.


Ventspilī notikušajā treniņnometnē Raimonda Feldmaņa vadībā piedalījās 14 spēlētāji, kuru vidū bija olimpiskie čempioni Miezis, Lasmanis, Čavars un Krūmiņš, kā arī Lācis, Artūrs Strēlnieks, Artūrs Ausējs, Gludītis, Reinis Avotiņš, Apsītis, Rihards Ozoliņš, Ralfs Šķesters, Niks Salenieks un Agris Stankevics. Feldmanim darbā palīdz fiziskās sagatavotības treneris Dāvis Feikners un fizioterapeits Oskars Urbanovičs.

Feldmanis atzina, ka labā formā ir gan izlases pieredzējušie spēlētāji, gan tie, kuriem vēl nav tik lielas pieredzes 3x3 basketbolā.

Latvijas 3x3 basketbola izlase pirms Pasaules kausa. (Foto: Latvijas basketbola savienība)

"Izsverot visus argumentus, izšķīros veikt vienu izmaiņu tradicionālajā četriniekā. Lācis pērn ieguva labu pieredzi U-23 Nāciju līgas turnīrā, tikko aizvadījis labu sezonu savā klubā klasiskajā basketbolā. Kustīgs, fiziski spēcīgs spēlētājs ar labu metienu un prasmi darboties aizsardzībā. Protams, viņam pagaidām nav ne tuvu tādas pieredzes, kāda ir snaiperim Krūmiņam. Tomēr Lācis var pievienot komandai papildu vērtību," LBS citē Feldmaņa teikto.

Feldmanis arī uzsvēra, ka Krūmiņš paliek izlases dalībnieks un spēlētājs ir gatavs turpināt strādāt, lai ar savu pieredzi palīdzētu progresēt jaunajiem spēlētājiem un pats pierādītu tiesības spēlēt kādā no nākamajiem turnīriem.

"3×3 basketbolā ļoti svarīgi, lai spēlētāji paši notic saviem partneriem, komandas kopējai ķīmijai. Tāpēc bija svarīgi šo situāciju izrunāt ar basketbolistiem, lai nepaliktu neizpratne vai šaubas. Gan Nauris, Kārlis un Agnis, gan Edgars trenera lēmumu uztvēra kā profesionāļi, novērtējot Franča kvalitātes," atzīmēja Feldmanis.

Latvijas izlases četrinieks starptautiskajos klubu komandu turnīros šogad startē, sadalīts divās komandās. Miezis un Lasmanis kopā ar diviem ķīniešu basketbolistiem pārstāv komandu "Beijing", savukārt komandu "Rīga" turpina pārstāvēt Krūmiņš un Čavars, spēlējot kopā ar ķīnieti un serbu.

Pasaules kausa izcīņā 3×3 basketbolā, kas no 30. maija līdz 4. jūnijam risināsies Vīnē, Latvijas vīriešu izlase ielozēta B grupā, kur spēlēs ar ASV, Slovēnijas, Austrijas un Austrālijas izlasēm. Grupas uzvarētāji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvēji cīnīsies astotdaļfinālā.

Latvijas vīriešu izlase jūnija vidū piedalīsies Eiropas spēļu turnīrā Krakovā, septembra sākumā - Eiropas čempionātā Jeruzalemē. Jaunajiem basketbolistiem paredzēti starti U-23 un U-21 Nāciju līgā.

Citi šobrīd lasa

Skat, cik liela izaugusi aktiera Rūdolfa Plēpja mazmeita!
Britu karalis Čārlzs negaidīti pārspējis Meganas Mārklas jauno dzīvesstila zīmolu
Kanje Vests: "Gribu seksu trijatā ar Mišelu Obamu!"
Pievienot komentāru