Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Latvijas hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs (Foto: Edijs Pālens/LETA)

LHF ģenerālsekretārs eleganti "atšuj" kaimiņvalsts žurnālista provokācijas mēģinājumu 2

Hokejs
2023. gada 29. maijā 14:45 2023. gada 29. maijā 14:45
  Jauns.lv
Latvijas hokeja izlase pelnīti izcīnīja bronzas medaļas pasaules čempionātā, intervijā Krievijas "Match TV" paziņoja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs, lakoniski atvairot mēģinājumu piepīt Krievijas izlases nepiedalīšanos.


Tas neatturēja žurnālistu mēģināt izprovocēt uz atklāsmi, kā būtu, ja Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) atstādinātās Krievijas un Baltkrievijas izlases būtu piedalījušās čempionātā.

"Aizvien vairāk ekspertu pauž viedokli, ka tad, ja Krievija un Baltkrievija varētu spēlēt pasaules čempionātā, Latvija neizcīnītu šīs medaļas. Ko jūs varat atbildēt šādiem ļaudīm?" vaicāja žurnālists.

"Kas attiecas uz jūsu jautājumu, Latvijas izlase vienkārši lieliski nostrādāja šajā pasaules čempionātā un nopelnīja savas bronzas medaļas! Vairāk nekādu komentāru par šo tēmu," atbildēja Pļāvējs.

Saistītās ziņas

Pie Brīvības pieminekļa tūkstošiem fanu sagaida Latvijas hokejistus 11
Āža kāju maisā nenoslēpsi — Saeimā netikušais "tautas kalps" apņirdz Latvijas hokejistu panākumu 23
VIDEO: lidostā izritina sarkano paklāju. Latvijas hokejisti pārved mājās bronzas medaļu

Kā zināms, pēc 2022. gada 24. februārī sāktās invāzijas Ukrainā, kas izvērtās asiņainā karā ar desmitiem tūkstošu nogalināto iedzīvotāju, miljoniem bēgļu un neskaitāmām no zemes noslaucītām pilsētām melīgās "denacifikācijas" un "demilitarizācijas" aizsegā, Krievija kā agresore un Baltkrievija kā aktīva līdzdalībniece tika atstādinātas no dalības pasaules čempionātos, turklāt Krievija zaudēja to rīkošanas tiesības. Tā kā karš Ukrainā turpinās un Krievija negrasās pārtraukt uzsākto kaimiņvalsts teritoriju sagrābšanu un iedzīvotāju paverdzināšanu, tuvākajos gados šo izlašu atgriešanās starptautiskajā apritē ir maz ticama.

Krievijas plašsaziņas līdzekļos par atstādināšanas iemesliem bez propagandistu ierastās "rusofobijas" norāda tikai "sakarā ar situāciju Ukrainā", kuru laikam izraisījuši kaut kādi marsieši.

Jāatzīst, ka Krievijas sporta izdevumos Latvija apsveikta ar vēsturisko panākumu un raksti ir atzinības pilni, kaut gan komentāros apsveikumi un uzslavas mijas ar klaji nicinošiem spļāvieniem.

Citi šobrīd lasa

Pašmāju biatlona zvaigzne Andrejs Rastorgujevs apņēmis sievu
FOTO: "Tā bija mūsu Dievmātes katedrāle!" Liesmas nopostījušas vēsturisko Kopenhāgenas biržu 2
VIDEO: Porziņģa rīcība pēdējās spēlēs dažiem lika aizdomāties, vai Kristaps patiesībā ir labs komandas biedrs
Skatīt visus komentārus