Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

 

Kuram miljoni, kuram simts tūkstošu - cik īsti pelna Latvijas izlases basketbolisti

Basketbols
2023. gada 14. septembrī 06:06 2023. gada 14. septembrī 06:06
  Juris Vaidakovs Kristaps Saulītis | Žurnāls "Kas Jauns"
Debitējot Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā basketbolā, Latvijas izlase iekļuva starp sešām labākajām valstsvienībām uz planētas. Interesanti, cik tad pelna mūsu basketbolisti salīdzinājumā ar viņu pretiniekiem - pasaules zvaigznēm?

Visus jau interesē, kas citam maciņā, tāpēc katru gadu TV raidījums "Ūdenszeļļi" un tā vadītājs Edgars Buļs taisa Latvijas basketbolistu algu topu.


Šogad tas vēl nebija tapis, it sevišķi, ja liela daļa Latvijas vadošo basketbolistu jaunos līgumus noslēdza tikai šovasar. Turklāt pēc izlases puišu izcilā snieguma, visticamāk, daži pat tiks pie daudz vērtīgākiem līgumiem.

Informāciju, cik pelna Latvijas izlasē iekļautie basketbolisti, Edgars Buļs apkopojis speciāli žurnālam "Kas Jauns". Sarakstā esošās summas ir norādītas eiro un pēc nodokļu nomaksas sezonā.

Jāņem vērā!

Oficiālā informācija par basketbolistu precīzu atalgojumu pieejama tikai par NBA spēlētājiem, jo Eiropas un citu valstu līgās klubi šādu informāciju nepublisko. Tāpēc raidījuma "Ūdenszeļļi" vadītājs Edgars Buļs, lai uzzinātu Latvijas izlases basketbolistu algu apmērus, sazinājies gan ar sportistu aģentiem, gan komandu pārstāvjiem, kā arī pašiem basketbolistiem un citām sportam pietuvinātām personām, līdz ar to viņa minētās summas ir ļoti tuvu realitātei.

Cerams, ka tuvākajos gados par Eiropas vadošajiem basketbolistiem publiski būs pieejama daudz oficiālāka informācija – vismaz Eiropas spēcīgākajās klubu sacensībās ULEB Eirolīgā –, jo algu atklātība ir viens no jaunā organizācijas izpilddirektora, kādreizējā Kauņas "Žalgiris" ģenerālmenedžera Pauļus Motejūna mērķiem.

0 /7

Citi šobrīd lasa

"Mēs laimīgi!" - Elmārs Tannis iestūrē laulības ostā
Nenoskaidrotu apstākļu dēļ jauniete Jelgavā nokritusi no sava septītā stāva dzīvokļa balkona
Tīna Graudiņa: "Esam izmirkuši līdz vīlītēm un ir auksts, slapjš, taču ļoti motivējoši" 1
Pievienot komentāru