Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Artūrs Žagars. (Foto: LETA)

Žagars noslēdz trīs gadu līgumu ar Turcijas superklubu "Fenerbahce"

Sporta zvaigznes
2023. gada 18. septembrī 11:56 2023. gada 18. septembrī 11:56
  Jauns.lv/LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars vienojies par trīs gadu līgumu ar Turcijas komandu Stambulas "Fenerbahce", bet pirmo sezonu pavadīs īrē Lietuvas klubā Viļņas "Wolves", pirmdien paziņoja klubs.

Žagars aizvadīja spilgtu Pasaules kausa finālturnīru, astoņos mačos vidēji gūstot 12,4 punktus, atdodot 7,6 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,6 bumbas zem groziem. Spēlē par piekto vietu Žagars laboja pasaules čempionātu rezultatīvo piespēļu rekordu (17), turklāt nepieļāva nevienu kļūdu.


23 gadus vecais Latvijas basketbolists tika iekļauts turnīra otrajā simboliskajā izlasē.

Ja Žagars izies laukumā "Fenerbahce" rindās, tad viņš kļūs par otro latviešu basketbolistu aiz Kaspara Kambalas, kas pārstāvējis šo Turcijas superklubu. Žagara izīrēšana uz ambiciozo Lietuvas klubu šķiet likumsakarīga, jo Stambulas kluba ārējā līnija ir nokomplektēta jau labu laiku iepriekš. Pasaules kausa laikā smagu ceļgala savainojumu guva Brazīlijas izlases aizsargs Rauls Netu, kurš starpsezonā uz Stambulu klubu pārcēlās no NBA, tomēr trenera Dimitra Ituda rīcībā netrūkst spēlētāju, kas var veidot situācijas ar bumbu - Skotijs Vilbekins, Niks Kalatess (kuru gan ilgstoši bija domāts pārdot), Jams Madars, Marko Guduričs un Tailers Dorsijs.

Žagars iepriekšējā sezonā, pārstāvot Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Nevežis", 22 mačos vidēji 28 minūtēs guva 15,4 punktus, atdeva 4,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas.

Saistītās ziņas

Gražulis un Žagars iekļauti ļoti prestižā kompānijā starp Pasaules kausā visvairāk progresējušajiem basketbolistiem
FOTO: Žagars ir gatavs vadīt ne tikai Latvijas izlases saspēli. Mūsu varoņi jau šovakar būs satiekami pie Brīvības pieminekļa
Žagars iekļauts otrajā simboliskajā izlasē, Banki atzīts par labāko treneri

Latvijas izlases spēlētājs kopš 2017. gada bija Spānijas kluba Badalonas "Joventut" sistēmā. Spānijas augstākajā līgā viņš ir piedalījies 42 spēlēs, kurās vidēji astoņās minūtēs guvis 2,5 punktus un atdevis 1,2 rezultatīvas piespēles. Daļu no 2021./2022. gada sezonas saspēles vadītājs bija Vācijas basketbola bundeslīgas komandā Braunšveigas "Lowen".

"Wolves" jaunajā sezonā startēs Lietuvas čempionātā un ULEB Eirokausā, kurā spēlēs vienā apakšgrupā ar Rīgā bāzēto Ukrainas vienību "Prometey". Žagara pārstāvētais klubs viesosies Rīgā 17. janvārī. Tāpat "Wolves" Eirokausā tiksies arī ar Badalonas "Joventut" klubu, kura sistēmā Žagars spēlēja laika posmā no 2017. līdz 2021. gadam.

Citi šobrīd lasa

Ar rituāliem, dziesmām un diskusijām par Baltijas jūru augusta izskaņā Rīgas piejūras apkaimēs noritēs Senās uguns nakts
Pakrojas muižas festivāla apmeklētāji šokā: akrobāte nokrīt no 9 metrus augstām šūpolēm 3
Nenoskaidrotu apstākļu dēļ jauniete Jelgavā nokritusi no sava septītā stāva dzīvokļa balkona
Pievienot komentāru