Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

 

VIDEO: uz pasaules basketbola lielākās skatuves jauniešu koris “Kamēr…” skaisti un krāšņi izskandina Latvijas vārdu

Basketbols
2023. gada 14. novembrī 11:08 2023. gada 14. novembrī 11:08
  Jauns.lv
Jauniešu koris "Kamēr..." aizvadītajā naktī uzstājās "TD Garden" arēnā Bostonā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētās "Celtics" komandas spēles puslaika pārtraukumā.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Kristapam gūstot 21 punktu, “Celtics” pārspēja Porziņģa pirmo NBA komandu Ņujorkas “Knicks” ar 114:98 (25:24, 27:29, 32:23, 30:22).


Godinot Kristapu Porziņģi un izrādot cieņu Latvijas Neatkarības svētku nedēļai, “TD Garden” aizvadītajā naktī uzstājās titulētais jauniešu koris "Kamēr...".

“Kamēr…” priekšnesums nebija garš – vien divas dziesmas – tomēr tas izraisīja visai lielu spēles apmeklētāju sajūsmu – aplausu un ovāciju vētru.

Šāda savu spēlētāju un viņu izcelsmes godināšana ir visai ierasta prakse daudzās NBA komandās. Kristapa karjeras laikā vairākkārt ir aizvadītas basketbola spēles ar Latvijas tematiku.

"TD Garden" ir viena no pasaulē slavenākajām basketbola arēnām, kurā savas spēles aizvada viena no divām visu laiku titulētākajām NBA komandām Bostonas "Celtics". Bostonieši un Losandželosas "Lakers" NBA čempionātā ir uzvarējuši 17 reizes, kamēr trešā titulētākā NBA komanda ar septiņiem panākumiem ir Goldensteitas "Warriors".

Saistītās ziņas

Kas noticis ar Kristapu Porziņģi: vai tiešām viņš izkūpēja gaisā pa ceļam uz Latviju? 2
Tituls vai izgāšanās – ko Amerikā gaida no Porziņģa un “Celtics”
Lai tumsas spēki netiek klāt! Vai Porziņģa lieliskais sezonas sākums skaidrojams latvju zīmēs un augstākos spēkos?

Pēc spēles kora “Kamēr…” dziedātāji izmantoja iespēja nofotografēties ar vienu no slavenākajiem latviešiem pasaulēs Kristapu Porziņģi. Kopbildē redzams, ka vairāki koristi bija tērpušies Bostonas “Celtics” vai Latvijas basketbola izlases kreklos ar Porziņģa uzvārdu uz muguras.

Koris koncertturnejā ASV sniedza priekšnesumu ari Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē prezentācijas pasākumā Ņujorkā un uzstājās ar koncertu Kenedija centra Tūkstošgades koncertzālē Vašingtonā. Tāpat koris "Kamēr..." sniedzis koncertus latviešu draudzēm visās trijās pilsētās.

Citi šobrīd lasa

Ar rituāliem, dziesmām un diskusijām par Baltijas jūru augusta izskaņā Rīgas piejūras apkaimēs noritēs Senās uguns nakts
Nenoskaidrotu apstākļu dēļ jauniete Jelgavā nokritusi no sava septītā stāva dzīvokļa balkona
Tīna Graudiņa: "Esam izmirkuši līdz vīlītēm, un ir auksts, slapjš, taču ļoti motivējoši" 1
Pievienot komentāru