Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Evija Trifanova/LETA

Skolēni var nesacerēties — 29. maijā plānotie centralizētie eksāmeni notiks 2

Sabiedrība
2023. gada 28. maijā 22:26 2023. gada 28. maijā 22:26
  Jauns.lv
Šovakar medijos un publiskajā telpā izskanējušas dažādas versijas par to, ka pirmdiena, 29. maijs, Latvijā varētu tikt pasludināta par oficiālu brīvdienu. Ņemot vērā izskanējušo informāciju, kā arī, lai mazinātu neziņu skolotāju un skolēnu vidū,Valsts izglītības satura centrs paziņo, ka rīt plānoto pārbaudījumu norise notiks atbilstoši eksāmenu grafikam.

"Aiz katras lielās uzvaras ir arī tās mazās, kas ved tālāk uz jaunām iespējām, tāpēc turēsim īkšķus par katru no vairāk nekā 20 000 skolēnu, kuriem, Latvijas hokeja izlases panākumu iedvesmotiem, būs iespēja parādīt savu sniegumu noslēguma pārbaudījumos," teikts paziņojumā.


29. maijā plānota divu eksāmenu norise:

9. klases centralizētais eksāmens latviešu valodā, tajā plānota 20 000 skolēnu dalība
augstākā līmeņa eksāmens dizainā un tehnoloģijās, kurā piedalīsies gandrīz 700 skolēni
Šis ir pirmais mācību gads, kad visi skolēni gan pamata, gan vidējās izglītības posmā kārto eksāmenus atbilstoši jaunajam mācību saturam un pirmo reizi šajā mācību gadā noslēguma pārbaudījumi 9. klases skolēniem tiks vērtēti centralizēti.

Eksāmenu sertifikāti visiem skolēniem šajā mācību gadā pirmo reizi būs pieejami elektroniskā formātā. Sertifikāti par pamatizglītību – 21. jūnijā. Tiem skolēniem, kuri pārbaudījumus kārtos papildtermiņā, sertifikāti būs pieejami 30. jūnijā.

Kā jau ziņots, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) ierosināja pirmdienu, 29. maiju pasludināt par brīvdienu, taču ja to nevarēs noteikt oficiāli, tad varētu tikt izplatīts paziņojums, darba devējus aicinot būt elastīgiem. Viņš sacīja, ka šajā jautājumā esot saziņā ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), Rīgas pili un kolēģiem Saeimā.

Šāds priekšlikums izteikts sakarā ar Latvijas hokeja izlases vēsturisko panākumu, svētdien Tamperē ar 4:3 papildlaikā pieveicot ASV un izcīnot pasaules čempionāta bronzas medaļas.

Saistītās ziņas

Par godu Latvijas hokejistu vēsturiskajam panākumam pirmdiena būs brīvdiena? 4
Pašaizliedzība un Rubīna divi vārti atnes Latvijas hokejistiem vēsturisko bronzas medaļu 2
ASV vēstniecība ar humoru uztver Latvijas hokeja līdzjutēju atnestos ziedus

Vienlaikus Kariņš ierakstā "Twitter" skaidro, ka par oficiālu brīvdienu var lemt tikai Saeima. Reizē politiķis aicina darba devējus gan publiskā, gan privātā sektorā būt elastīgiem un ļaut "vislabākajiem līdzjutējiem pasaulē sumināt mūsu varoņus". Premjers arī atgādina, ka daļai skolēnu pirmdien ir eksāmeni, kuros Kariņš skolu audzēkņiem "vēl sekmes".

Citi šobrīd lasa

No ārzemēs strādājošajiem grib iekasēt nodokli Latvijā 6
FOTO: Edgars Rinkēvičs dodas lūkot, kā savos laukos dzīvo Vaira Vīķe-Freiberga
Māte par 25 eiro pabalstu bērnam: "Es domāju, ka tā ir kļūda. VSAA man atbildēja - nē, nav kļūda!"
Skatīt visus komentārus