Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Valsts drošības dienests.

VDD rosina apsūdzēt personu par luksusa preces neatļautu nodošanu Krievijas pilsonim

Sabiedrība
2023. gada 18. septembrī 15:40 2023. gada 18. septembrī 15:40
  Jauns.lv
Valsts drošības dienests (VDD) ir rosinājis prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret vienu personu par tāda noziedzīga nodarījuma veikšanu, par ko ir paredzēta kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 84. panta pirmo daļu, t.i., par Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju pārkāpšanu.

Kriminālprocesu pret šo personu VDD uzsāka 2023. gada 6. aprīlī. Izmeklēšanas laikā tika iegūta informācija par to, ka šī persona nodeva citai personai Krievijā luksusa klases automašīnu, un tādējādi pārkāpa ES Padomes regulu Nr. 2022/428, kas aizliedz tieši vai netieši pārdot, piegādāt, nodot vai eksportēt luksusa preces jebkurai fiziskai vai juridiskai personai, vienībai vai struktūrai Krievijā vai izmantošanai Krievijā.


Līdz ar kriminālprocesa uzsākšanu pret minēto personu, VDD bija sācis arī procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu uzņēmumam, ko minētā personā ir pārstāvējusi.

Nosūtot kriminālprocesa materiālus pret minēto personu prokuratūrai un rosinot to uzsākt kriminālvajāšanu pret šo personu, VDD arī rosināja prokuratūru turpināt procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu pret šīs personas pārstāvēto uzņēmumu.

VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Citi šobrīd lasa

Latvietis nedeklarē pirkumu, nonāk tiesā un zaudē gredzenu par teju 100 000 eiro, ko uzdāvināja sievai 4
Pakrojas muižas festivāla apmeklētāji šokā: akrobāte nokrīt no 9 metrus augstām šūpolēm 3
"Mēs laimīgi!" - Elmārs Tannis iestūrē laulības ostā
Pievienot komentāru