Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Daudz skaistu notikumu. (Foto: LETA)

FOTO: plūdi un liegraudu krusa, jauns prezidents un Dziesmu svētki, praids un hokejistu slavināšana – notikumi, kas mūs iespaidoja, priecēja un saviļņoja

Sabiedrība
2023. gada 28. decembrī 04:51 2023. gada 28. decembrī 04:51
  Jauns.lv
Jauns.lv aicina pakavēties atmiņās un atcerēties 2023. gada pašmāju notikumus, kas daudzus Jauns.lv lasītājus uzrunāja visvairāk. Aiziet!

Sen neredzēti pavasari plūdi Jēkabpilī


Janvarī Jēkabpils iedzīvotāji piedzīvoja sen neredzētus plūdus, ko atnesa pēkšņs atkusnis. Daudzas teritorijas un ēkas tika applūdinātas, vietējie pārdzīvoja, bet pārējie juta līdzi.

Ziemeļblāzma Latvijā

Naktī no 26. uz 27. februāri daudzviet Latvijā skaidrajās nakts debesīs bija vērojama mūsu platuma grādos salīdzinoši retā dabas parādība – ziemeļblāzma. Krāšņos skatus cilvēki steiguši iemūžināt gan video, gan foto un neslēpj sajūsmu par redzēto.

Tauta sumina nācijas varoņus-hokejistus

Maijā Latvijas hokejs pieredzēja vēl neredzētu spozmi – nacionālā izlase pasaules čempionātā hokejā izcīnīja 3. vietu. Par godu šim notikumam hokeja fani pulcējās pie Brīvības pieminekļa, lai sveiktu hokejistus ar izcilo panākumu. Tik daudz cilvēku vienuviet Brīvības pieminekļa apkārtnē līdz hokejistu panākuma svinēšanai pulcēja ja nu vienīgi neatkarības kustības pasākumi astoņdesmito un deviņdesmito gadu mijā.

Cilvēki 9. maijā spītīgi dodas uz Uzvaras parku

Neraugoties uz faktu, ka Uzvaras piemineklis jau vairāk kā gadu ir demontēts, tomēr daļa Latvijas iedzīvotāju arī šogad devās uz parku, lai noliktu ziedus.

Skolotāji dumpojas

Aprīlī vairāki tūkstoši izglītības darbinieku devās gājienā, pieprasot cieņpilnu attieksmi un solījumu pildīšanu. Protesta dalībnieki bija devušies uz Doma laukumu. Interesanti, ka pie protestētājiem pie Ministru kabineta ēkas iznāca premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš pievienojies gājiena dalībniekiem.

LGBTQ+ kustība sarīko praidu Rīgas ielās

Kā jau katru gadu, arī šogad, jūnijā, Rīgas ielās notika neviennozīmīgi vērtētais praids. Šogad gan šķita, ka pat visniknākie homofobi savā ziņā ir samierinājušies ar faktu, ka visi var dzīvot draudzīgi. Tikmēr gājienu Rīgas ielās sagaidīja iedzīvotāji, kuri no savu dzīvesvietu logiem izkāruši karogus, uzgavilēja gājienam un pūta ziepju burbuļus.

Dienestu sāk valsts aizsardzības dienesta pirmā iesaukuma karavīri

1. jūlijā dienestu uzsāka valsts aizsardzības dienesta pirmā iesaukuma karavīri – kopumā 251 Latvijas pilsonis.

Novadu ļaudis dižojas gājienā

Tūkstošiem cilvēku jūlijā priecājās par Dziesmu un Deju svētku pasākumiem, koncertiem un dejām. Taču nenoliedzami viens no svētku galvenajiem notikumiem tradicionāli ir gājiens, ko šoreiz nepatraucēja arī lietus.

Latvijas jaunais prezidents aicina pie sevis uz pieņemšanu

Stājoties amatā jūlijā, jaunais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs uz Rīgas pili uz prezidenta inaugurācijas ceremoniju aicināja politiķus, diplomātus, amatpersonas un citus augstus viesus.

"Jūrmalas festivāla" galā koncerts

Dzintaru koncertzālē jūlijā noritēja "Jūrmalas festivāls", kas pulcēja daudzus augstās mūzikas cienītājus.

Lietavas applūdina Rīgu

Augustā Rīga negaiss atnesa tik daudz nokrišņu, ka šķit – teika par Rīgas noslīcināšanu notiks dzīvē. Bet nē, Rīga laikam tomēr vēl nav gatava, kā arī daudz cilvēku, kas bija pārsteigti par pēkšņo negaisu.

Vētra un krusa plosa Zemgales tīrumus un mežus

7. augustā daudzus Zemgales iedzīvotājus pārsteidza mežonīgs negaiss un liegraudu krusa, kas izraisīja pamatīgus postījumus ēkām, transporta līdzekļiem un tīrumiem, sapostot ražu. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ziņoja, ka Latviju sasniedza pērkona negaiss ar krasam vēja brāzmām, atsevišķos rajonos ar ļoti stiprām lietusgāzēm un krusu.

Ticīgie bauda kopību Aglonā

Tradicionālie Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki, 15. augustā, noslēdzās ar svētku galveno misi, ko vadīja pāvesta sūtnis Baltijas valstīs, arhibīskaps Petars Antuns Rajičs, piedaloties bīskapiem un priesteriem. Arī šogad, kā daudzus citus gadus, Aglonā pulcējā tūkstošiem svētceļnieku, lai svinētu Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus.

"Spēlēju, dancoju" pulcē teātra mīļus un zināmus cilvēkus

Kāds reiz teica, ka latvieši ir spēlmaņu cilts – teju apsēsti ar teātri. Šo tēzi droši vien apstiprināja septembrī notikusī Raiņa un Justīnes Kļavas muzikālā satīra pirmizrāde "Spēlēju, dancoju" Elmāra Seņkova režijā, kas notika Latvijas Nacionālajā teātrī. Lieki piebilst, ka pirmizrāde pulcēja ne vienu vien sabiedrībā zināmu cilvēku, kas augsti novērtē teātra mākslu.

Latvijai savs “Michelin” restorāns

Latvijas gardēži to jau sen bija pelnījuši – nu mums ir arī savs, ar “Michelin” zvaigzni apbalvots restorāns. To saņēma Rīgas restorānam "Max Cekot Kitchen".

"Skyforger" izsvēpē okupekļa paliekas Uzvaras parkā

Par vienu no Lāčplēša dienas emocionālākajiem notikumiem kļuvusi grupas "Skyforger" uzstāšanās koncertā "Rīgas sardzē. Uzvaras parka nosaukumam - 100" Uzvaras parkā. Tas aizkustinājis ne vien koncerta apmeklētājus, bet arī vietējos iedzīvotājus, kam skaļuma dēļ, iespējams, vajadzēja pieciest neērtības.

Rinkēvičs aicina uz Valsts svētku pieņemšanu

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī 18. novembra izskaņā rīkoja svinīgo svētku pieņemšanu. Pasākumu apmeklēt bija iespēja tikai aicinātiem viesiem, kuru vidū bija sabiedrībā plaši pazīstami kultūras un militāro spēku pārstāvji, politiķi, uzņēmēji, sportisti, vēstniecību pārstāvji un citi. Viesi, kā jau svinīgai pieņemšanai piedienas, bija tērpušies svinīgi – dāmas bija elegantos vakartērpos, bet kungi – smokingos.

Citi šobrīd lasa

Latvietis nedeklarē pirkumu, nonāk tiesā un zaudē gredzenu par teju 100 000 eiro, ko uzdāvināja sievai 4
Darba devēji lūdz cilvēkus atgriezties birojā, bet darbinieki to nevēlas
Pakrojas muižas festivāla apmeklētāji šokā: akrobāte nokrīt no 9 metrus augstām šūpolēm 3
Pievienot komentāru