Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
SAB pērn novembrī atzina, ka saņēmis jaunus pieprasījumus par speciālo atļauju izsniegšanu vairākiem Saeimas deputātiem. (Foto: Diāna Lozko/LETA)

Pieteiktajiem Saeimas deputātiem piešķirtas pielaides darbam ar valsts noslēpumu

Politika
12. februārī 12:40 2024. gada 12. februārī 12:40
  Jauns.lv/LETA
Speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu ir piešķirta visiem Saeimmas deputātiem, par kuriem bijuši iesniegti pieprasījumi, vēsta Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Patlaban SAB izsktīšanā neesot nevienas lietas par deputātu pielaidi darbam ar valsts noslēpumu. Tāpat SAB apliecināja, ka nevienam 14.Saeimas deputātam atļauja nav anulēta, un SAB patlaban nevērtē, vai nepieciešams anulēt atļauju pieejai valsts noslēpumam kādam deputātam.


SAB pērn novembrī atzina, ka saņēmis jaunus pieprasījumus par speciālo atļauju izsniegšanu vairākiem Saeimas deputātiem.

Likumā par valsts noslēpumu norādīts, ka pārbaude veicama trīs mēnešu laikā. Ja objektīvu iemeslu dēļ termiņu nav iespējams ievērot, to var pagarināt vēl par trim mēnešiem.

Citi šobrīd lasa

Ar rituāliem, dziesmām un diskusijām par Baltijas jūru augusta izskaņā Rīgas piejūras apkaimēs noritēs Senās uguns nakts
Pakrojas muižas festivāla apmeklētāji šokā: akrobāte nokrīt no 9 metrus augstām šūpolēm 3
Nenoskaidrotu apstākļu dēļ jauniete Jelgavā nokritusi no sava septītā stāva dzīvokļa balkona
Pievienot komentāru