Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Jaukto pupiņu gulašs

Sastāvdaļas
  • 400 g konservētu sagrieztu tomātu ar ķiplokiem
  • 400 g konservētu jauktu pupiņu, šķidrums nokāsts, noskalotas
  • 1 ēdk. kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 2 ēdk. olīveļļas
Sātīgs sautējums, kurš ir viegli un ātri pagatavojams. Ja paliek pāri, to var ēst arī aukstu tāpat vai likt uz maizes šķēles.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Lielā katlā uzkarsē eļļu, ber iekšā sīpolus un cep 5 minūtes, līdz sīpoli mazliet mīksti. Pieber paprikas pulveri un cep vēl vienu minūti, tad iemaisi konservētos tomātus un ½ kārbiņu ūdens. Vāri uz mazas uguns 10 minūtes, līdz mērce sabiezējusi un kļuvusi spīdīga.
2
Saber pupiņas mērcē un vāri vēl 2 minūtes, līdz pupiņas uzkarsušas. Saliec gatavo gulašu siltās bļodās un pasniedz ar skābo krējumu un grauzdētām maizes šķēlēm, kas pārlaistītas ar nedaudz olīveļļas.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni