Dārzeņu un nātru galerts
Sastāvdaļas
- 2 redīsi
- 2 pavasara sīpoliņi
- 1 burkāns
- 1 cukīni
- 1 dzeltenā biete
- 1 pētersīļa sakne
- 1 prāva sauja sakapātu nātru lapiņu
- 1 tējk. sakapātu timiāna lapiņu
- 500 ml dārzeņu buljona
- 4 želatīna plāksnītes
- 2 ēdk. saulespuķu eļļas
- sāls, malti baltie pipari
Ļoti labi garšo ar pašas gatavotu majonēzi, kurā iejaukti arī sakapāti marinēti gurķi. Vēl garšīgāk, ja visu viegli apslaka ar balzametiķi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Cukīni, burkānu, bieti un pētersīli nomizo, sagriez mazos gabaliņos. Arī redīsus sagriez gabaliņos un sīpoliņus sakapā.
2
Pannā sakarsē eļļu, ieber dārzeņus un izsautē gandrīz mīkstus. Pārkaisi ar sāli un pipariem. Samaisi ar nātrēm un timiānu.
3
Tikmēr želatīnu uzbriedini aukstā ūdenī, izspied lieko šķidrumu un izšķīdini viegli uzsildītā buljonā.
4
Dārzeņus pildi nelielos trauciņos un pārlej ar buljonu.
5
Ieliec ledusskapī vismaz uz 2 stundām.