Kāļu un mangoldu sautējums ar dārzeņiem
Sastāvdaļas
- 800 g kāļu
- 750 g mangoldu
- 300 g tomātu
- 200 ml dārzeņu buljona
- 60 g rupji sadrupinātu riekstu
- 3 ēdk. eļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 sarkanā paprika
- 1 dzeltenā paprika
- 1 sīpols
- 1 citrona sula
- karija pulveris
- malti čili pipari
- sāls
Sautējuma pārkaisīšanai der lazdu rieksti, valrieksti, ciedru rieksti.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Nomizotus kāļus sagriez gabaliņos. Ieber sietā, ieliec katlā virs verdoša ūdens un tvaicē 15–20 minūtes.
2
Nomizotus sīpolus un ķiplokus smalki sakapā. 4 mangolda lapas pataupi, pārējo sagriez plānās strēmelēs. Papriku sagriez salmiņos, tomātus – mazos gabaliņos.
3
Pannā sakarsē eļļu, pieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūšu pacep.
4
Pievieno mangoldus un sautē aptuveni 5 minūtes. Pieber sāli un piparus, pielej buljonu un sautē vēl 3–4 minūtes. Pievieno tomātus un papriku un turpini sautēt 5 minūtes. Iemaisi kāļus.
5
Sausā pannā apgrauzdē riekstus.
6
Dārzeņiem pievieno citrona sulu, kariju, piparus un sāli.
7
Katrā šķīvī vai bļodiņā ieklāj pa mangolda lapai un ieliec dārzeņus. Pārkaisi ar riekstiem.