Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kāļu un mangoldu sautējums ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 800 g kāļu
  • 750 g mangoldu
  • 300 g tomātu
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • 60 g rupji sadrupinātu riekstu
  • 3 ēdk. eļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 dzeltenā paprika
  • 1 sīpols
  • 1 citrona sula
  • karija pulveris
  • malti čili pipari
  • sāls
Sautējuma pārkaisīšanai der lazdu rieksti, valrieksti, ciedru rieksti.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Nomizotus kāļus sagriez gabaliņos. Ieber sietā, ieliec katlā virs verdoša ūdens un tvaicē 15–20 minūtes.
2
Nomizotus sīpolus un ķiplokus smalki sakapā. 4 mangolda lapas pataupi, pārējo sagriez plānās strēmelēs. Papriku sagriez salmiņos, tomātus – mazos gabaliņos.
3
Pannā sakarsē eļļu, pieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūšu pacep.
4
Pievieno mangoldus un sautē aptuveni 5 minūtes. Pieber sāli un piparus, pielej buljonu un sautē vēl 3–4 minūtes. Pievieno tomātus un papriku un turpini sautēt 5 minūtes. Iemaisi kāļus.
5
Sausā pannā apgrauzdē riekstus.
6
Dārzeņiem pievieno citrona sulu, kariju, piparus un sāli.
7
Katrā šķīvī vai bļodiņā ieklāj pa mangolda lapai un ieliec dārzeņus. Pārkaisi ar riekstiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni