Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Biešu un burkānu sacepums ar drumstalām

Sastāvdaļas
  • 4 vidēja lieluma bietes
  • 4 vidēja lieluma burkāni, kubiņos
  • 250 g sviesta, kubiņos
  • 200 g miltu
  • 100 g lazdu riekstu, sasmalcinātu
  • 4 ēdk. balzametiķa
  • 4 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. brūnā cukura
  • 2 tējk. koriandra sēklu
  • 1 tējk. kumīna sēklu
  • ½ citrona sula
  • ½ tējk. sāls
Veģetārs ēdiens vai kā piedeva gaļas ēdienam.

Pagatavošana 7 porcijas

1
Bļodā ieber 200 g sviesta, miltus, riekstus, kumīnu, cukuru un sāli. Ar pirkstiem sastrādā masu, līdz tā atgādina maizes drupatas. Liec ledusskapī atdzesēties.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Bietes liec katliņā aukstā ūdenī, uzvāri un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes, līdz tās vēl ir stingras, bet nav vairs cietas. Nokās, nomizo un sagriez daivās. Tās kārto sacepuma traukā, pārlej ar etiķi, eļļu un apmaisi. Liec krāsnī un cep 15 minūtes.
3
Kamēr bietes cepas, sagatavo burkānus. Liec katliņā atlikušo sviestu, pievieno burkānus un koriandru. Apcepini pāris minūtes, tad pielej aptuveni 200 ml ūdens un turpini burkānus sutināt, līdz tie mīksti un ūdens gandrīz iztvaikojis. Pievieno citrona sulu, nedaudz sāls un sablendē viendabīgā masā. To klāj pāri apceptajām bietēm un pārkaisi ar sagatavotajām drumstalām. Cep krāsnī vēl 25–30 minūtes, līdz drumstalas sāk zeltoties.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni