Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Klasiskā šokolādes mērce

Sastāvdaļas
  • 200 g tumšās šokolādes, sagriezta mazos gabaliņos
  • 25 g cukura
  • 150 ml trekna piena
  • 100 ml saldā krējuma
  • ½ tējk. vaniļas esences
Šādu mērci beigās var papildināt ar apelsīna miziņu, ingvera sakni vai kādu šļuku laba konjaka, ja ir vēlme. Taču arī bez šīm piedevām tā būs gana garda, pārlej pāri pankūkām, saldējumam, kēksam vai apceptam banānam.

Pagatavošana

1
Šokolādes gabaliņus liec mazā katliņā, pievieno cukuru, pienu un saldo krējumu. Vāri uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, līdz izveidojas viendabīga masa.
2
Pievieno vaniļas esenci.

Pievienot komentāru

Deserti