Vista mednieku gaumē 1
Sastāvdaļas
- 6 vistu krūtiņas ar ādu
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- 800 g ķiršu tomātiņi
- 4 ēdk. Maskarpones siera
- Sauja bazilika
- Eļļa
Recepte no itāļu virtuves, kur putna gaļu bieži pasniedz “cacciatore” jeb mednieku gaumē. Šādi var gatavot ne vien vistu, bet arī pīli.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Pannā lej 3 ēdk. eļļas, tajā apcep sīpolu un ķiploku, līdz sīpols kļūst mīksts, bet ne brūns. Pievieno tomātus un pasautē 10-15 minūtes, līdz masa kļūst tumīga. Ņem nost no uguns un pievieno maskarpones sieru un pusi bazilika, samaisi.
2
Pannā apcep vistas gabaliņus no abām pusēm zeltainus. Liec cepamajā traukā un pārlej ar sagatavoto mērci. Cep 25-30 minūtes, līdz gaļa kļūst mīksta. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar atlikušo baziliku.
1 komentārs