Pannā cepta vista ar rīsiem un rozīnēm
Sastāvdaļas
- 500 g vistas filejas
- 250 g basmati rīsu
- 100 ml vistas buljona
- 8 lielie loki ar sīpoliņiem
- 4 ēdk. rozīņu
- 3 ēdk. mandeļu bez miziņas
- 4 ēdk. eļļas
- 4 ēdk. baltvīna (ja vēlies)
- 2 ēdk. šķidra medus
- sāls, malti Kajēnas pipari
Rīsus var izvārīt agrāk, pat iepriekšējā dienā un uzglabāt ledusskapī.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Uzliec vārīties rīsus atbilstīgi norādei uz iesaiņojuma. Tikmēr vistas filejas sagriez smalkās strēmelītēs un samaisi ar sāli, maltiem pipariem un medu. Lokus ar sīpoliņiem sagriez ieslīpos gredzenos
2
Pannā sakarsē eļļu, pievieno vistu un maisot cep 3–4 minūtes. Pievieno mandeles un cep vēl 2 minūtes.
3
Pievieno rozīnes, buljonu un vīnu, iemaisi vārītos rīsus un uz lēnas uguns sautē 3–4 minūtes. Iemaisi lokus.