Maltās gaļas un lēcu frikadeles
Sastāvdaļas
- 2 kārbas (pa 400 ml) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
- 600 g jauktas maltās gaļas
- 1 kārba (400 ml) kokosriekstu piena
- 150 g trekna skābā krējuma
- 100 g sarkano lēcu
- 2 pavasara sīpoliņi ar lokiem
- 3 ēdk. eļļas
- 2 tējk. garšvielu maisījuma Garam Masala
- 1 tējk. sarkanās karija pastas
- sāls, malti pipari
Ātri un vienkārši pagatavojams vakariņu ēdiens eksotiskāku garšu cienītājiem. Piedevās labi garšo tvaicēti rīsi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Lēcas ieber verdošā sālsūdenī un izvāri. Sīpoliņus sagriez plānos gredzenos.
2
Sablendē tomātus ar kokosriekstu pienu un karija pastu. Pieber sāli un piparus.
3
Maltajai gaļai pievieno garšvielu maisījumu un sāli.
4
Lēcas nokās, strauji atdzesē aukstā ūdenī, rūpīgi notecini un samīci ar malto gaļu. Ar mitrām rokām izveido nelielas frikadelītes.
5
Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep frikadeles no visām pusēm.
6
Pievieno tomātu un kokospiena mērci un uz lēnas uguns vāri 5–8 minūtes.
7
Pievieno krējumu un pārkaisi ar sīpoliņu gredzeniem.