Vraps ar humusu un spinātiem
Sastāvdaļas
- 4 tortiljas plāceņi
- 150 g gurķa
- 100 g spinātu
- 4 ēdk. saldā krējuma
- 4 ēdk. humusa
- 1 ēdk. sviesta
- 1 daiviņa ķiploka
- sāls, malti pipari
Lieliska pusdienu opcija piknikam ir tortiljas plācenī ietīts pamatēdiens, tā sauktais vraps. Nevajadzētu aizmirst paņemt līdzi arī mitrās salvetes, ar kurām pēc ēšanas notīrīt lipīgos pirkstus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Uz pannas izkausē sviestu un viegli apcepini sakapātu ķiploku. Pievieno spinātus un maisi, līdz tie ir savītuši.
2
Pasāli, sapiparo, pievieno krējumu un ļauj minūti pasutināties.
3
Gurķi sagriez stienīšos.
4
Uz tortiljas uzsmērē pa karotei humusa un sutināto spinātu. Viducī ieliec gurķi un satin saskaņā ar saviem estētiskajiem principiem. Vrapu ietin cepampapīrā; lai drošāk, vari sastiprināt ar gumiju.