Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Garšīgā siļķu pastēte

Sastāvdaļas
  • 4 siļķes filejas bez asakām
  • 4 āboli
  • 2 vārītas olas
  • 1 liels sīpols
  • 100 g mīksta sviesta
  • 1–2 ēdk. eļļas
  • sāls, malti pipari
Ļoti garšīga pastēte ziešanai uz maizītēm. Vārīto olu var arī nepievienot, bet ar to apkaisīt jau apziestas, grauzdētas maizes šķēles. Gatavojot pastēti, jāraugās, cik sāļas ir siļķu filejas, un tad attiecīgi vai nu jāpievieno sāls, vai arī iztiek bez tās. Izteiksmīgāku garšu pastētei piešķir skābenāki āboli. Pastēti var uzglabāt ledusskapī 4–5 dienas.

Pagatavošana

1
Siļķes filejas samal gaļas mašīnā.
2
Nomizotus sīpolus noplaucē un arī samal gaļas mašīnā. Āboliem izgriez serdi un mīkstumu arī samal un samaisi ar sāli un pipariem.
3
Nolobītas olas ļoti smalki sakapā.
4
Siļķes rūpīgi sakul ar sīpoliem un āboliem, iemaisi sakapātās olas.
5
Pievieno sviestu un eļļu un saputo.

Pievienot komentāru

Jūras veltes