Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Spageti ar garneļu un dārzeņu mērci

Sastāvdaļas
  • 300 g vārītu, izlobītu garneļu
  • 250 g spageti
  • 2 nelieli sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels burkāns
  • 1 mazs cukīni
  • 1 maza paprikas pāksts
  • 1 tomāts
  • 3–4 ēdk. olīveļļas
  • dažas salvijas lapiņas
  • timiāna zariņš
  • sāls, malti baltie pipari
Makaroni ideāli sader ar garnelēm, un, ja vēlas, mērcei var pievienot arī baltvīnu. Ja nepatīk salvijas un timiāna garša, var iztikt ar dillēm vai ļoti smalki sakapātiem pētersīļiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Spageti liec verdošā sālsūdenī un izvāri atbilstoši norādei uz iesaiņojuma. Nokās.
2
Nomizotus sīpolus un ķiplokus ļoti smalki sakapā. Tomātu sagriez daiviņās. Salviju sagriez strēmelītēs, timiānam nobrauki lapiņas.
3
Cukīni pārgriez gareniski uz pusēm un sagriez plānās šķēlēs. Burkānu sagriez smalkos gabaliņos, iztīrītu papriku – strēmelītēs.
4
Dziļā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūtes pasautē.
5
Pievieno burkānus un papriku un sautē vēl kādas 2 minūtes, tad iemaisi cukīni, timiānu un salviju, pieber sāli un piparus un turpini sautēt vēl pāris minūtes.
6
Iemaisi garneles un spageti un strauji uzkarsē.

Pievienot komentāru

Jūras veltes