Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lieldienu riekstu kūka ar citronu glazūru

Sastāvdaļas
  • 4 vidēji lieli burkāni
  • 250g lazdu rieksti (lobīti)
  • 50g kokosriekstu skaidiņas
  • 5 olas
  • 2 ēd.k. pilngraudu milti
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 citrons
  • 3 ēd.k. brūnais cukurs
  • Dekoram:
  • 250g pūderckurs
  • 1 citrons
Ar Lieldienām saistāmas daudzas tradīcijas un ticējumi, kas ļauj iegūt labāku veselību, labāku ražu un pārticību, mieru mājās. Taču mēs ieteiksim jums pagatavot šo kūku, to viennozīmīgi atzinīgi novērtēs gan mājinieki, gan viesi. Uzmanību! Receptes pagatavošanai izmantota forma - 22cm.

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Formā ieklāj cepamo papīru.
2
Burkānus notīra un sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Citrona miziņu sarīvē, no paša citrona izspiež sulu. Riekstus sasmalcina ar blendera palīdzību.
Sasmalcinātiem riekstiem pievieno burkānus, kokosriekstu skaidiņas, miltus, citrona sulu un miziņu, cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisa.
Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu dzeltenumus uzputo ar cukuru un iejauc mīklā.
Atsevišķi uzputo baltumus līdz veidojas stingras putas. Baltumus iecilā mīklā divās/trijās daļās.
3
Mīklu pārlej sagatavotā formā un cep cepeškrāsnī apm. 45 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Gatavu kūku izņem no formas un atdzesē uz restēm.
4
No citrona izspiež sulu. Glazūrai pūdercukuru sajauc ar citrona sulu. Pievieno citrona sulu pakāpeniski, pa vienai karotei, kamēr masa būs kā biezs krējums. Gatavu glazūru ar karoti izsmērē pa kūkas virsmu, atļaujot tai "garšīgi" notecēt pāri kūkas malām.
5
Izdekorēt kūku var ar šokolādes oliņām vai ar sasmalcinātiem riekstiem un citrona miziņu.

Pievienot komentāru

Konditoreja