Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lieldienu zaķi no biezpiena mīklas

Sastāvdaļas
  • 300 g miltu
  • 150 g vājpiena biezpiena
  • 75 g cukura
  • 6 ēdk. piena + 1 ēdk.
  • 6 ēdk. eļļas
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 paciņa cepampulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • mandeles vai rozīnes acīm
Lieldienās jau izsenis galdā likts no mīklas cepts zaķis. Žurnāls "100 Labi Padomi" piedāvā recepti, kā tādu izcept. No norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāks 10 zaķi, to pagatavošanai vajadzēs 50 minūtes.

Pagatavošana 10 porcijas

1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
2
Samīci miltus kopā ar cepampulveri, biezpienu, 6 ēdk. piena, eļļu, cukuru un vaniļas cukuru gludā mīklā.
3
Olas dzeltenumu sakul ar atlikušo pienu.
4
Mīklu liec uz miltainas virsmas un izveltnē plānā kārtā. Ar cepumu veidni izspied zaķus.
5
Liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, un apzied ar sakulto olu.
6
Ievieto krāsnī un cep 15–20 minūtes.

Pievienot komentāru

Konditoreja