Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Angļu tējas maizītes- skones

Sastāvdaļas
  • 350 g miltu + nedaudz darbam
  • 300 ml kefīra
  • 100 g sviesta, cieta
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sodas
  • šķipsna sāls
Scone (senākā rakstībā – scoan) ir mazas, neraudzētas mīklas maizītes, kurās kā irdinātāju izmanto cepamo pulveri vai sodu. Angļi skones tradicionāli ēd pie pēcpusdienas tējas; ir pat tāda Devonšīras tējas dzeršana, kuras divas absolūti nepieciešamas sastāvdaļas ir smalks Ķīnas porcelāns un skones. Visiecienītākais aizdars skonēm ir clotted cream, kas latviešu izpildījumā varētu būt ļoti biezs lauku saldais krējums, kā arī visdažādākie ievārījumi, sviests, citronu krēms.

Pagatavošana

1
Iesijā lielā bļodā miltus un sajauc ar sodu, cepamo pulveri un sāli. Uz rupjās sakņu rīves sarīvē sviestu. Ar pirkstiem saberz sviestu ar miltiem, līdz tie atgādina maizes drupatas. Ja vēlies pievienot rozīnes vai ko citu, šis ir īstais brīdis. Miltos ietaisi bedrīti un ielej kefīru. Ar nazi vai nelielu metāla karoti veikli sastrādā mīklu neviendabīgā ķepīgā klucī. Tikko milti ar kefīru sagājuši kopā, pārtrauc maisīšanu! Atstāj mīklu uz 5 minūtēm atpūsties.
2
Dāsni apkaisi darba virsmu ar miltiem un izgāz uz tās mīklu. Vieglītēm apviļā mīklas bumbuli miltos. Ar roku uzmanīgi pieplacini to 2,5–3 cm biezumā. Drošības pēc vismaz pirmoreiz lieto lineālu, jo pārāk plānas skones sakaltīs. Izspied skones ar metāla riņķīti (5 cm diametrā) vai glāzi. Iepriekš to paviļā miltos, jo mīkla ir ļoti lipīga.
3
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru. Liec izspiestās skones uz plāts ar pamatīgu atstarpi citu no citas, lai apbrūnētu no visām pusēm. Vari tās apziest ar pienu vai olas dzeltenumu, ja vēlies skaistu, zeltainu virspusīti. Liec cepties aptuveni 10– 15 minūtes, kamēr maizītes viegli apbrūnējušas. Gatavās maizītes liec uz restītēm un pasniedz siltas ar sakultu krējumu, ievārījumu vai sviestu.

Pievienot komentāru

Konditoreja