Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rabarberu un banānu plātsmaize

Sastāvdaļas
  • 1 kg rabarberu
  • 400 g miltu
  • 250 g mīksta sviesta
  • 180 g cukura
  • 70 g mandeļu skaidiņu
  • 5 ļoti gatavi banāni
  • 4 olas
  • 4 ēdk. piena
  • 2 ēdk. citronu sulas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 ēdk. pūdercukura
  • 3 tējk. cepampulvera
  • sāls
Ja vēlies sulīgāku un spīdīgāku virsiņu, kūku uzreiz pēc izcepšanas apzied ar sasildītu aprikožu ievārījumu un tikai tad pārkaisi pūdercukuru.

Pagatavošana

1
Rabarberus nomizo un sagriez aptuveni 1cm mazos gabaliņos. Mandeles apgrauzdē sausā pannā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.
2
Bļodā ieliec sviestu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru, kā arī šķipsniņu sāls un ar mikseri puto aptuveni 5 minūtes. Pa vienai ieputo olas.
3
Banānus nomizo, apslaki ar citronu sulu un ar dakšiņu saspaidi.
4
Miltus samaisi ar mandelēm un cepampulveri un kopā ar banānu biezeni un pienu iekul mīklā.
5
Mīklu liec uz plāts (40 cm reiz 30 cm) ar cepampapīru un izlīdzini. Virsū kārto rabarberus.
6
Liec krāsnī un cep 25-30 minūtes. Mazliet atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Konditoreja