Jērgaļas tadžīna ar olīvām un zaļajām pupiņām
Sastāvdaļas
- 1.5kg jēra lāpstiņa vai ribiņas ar kauliem
- 200g tomātu pasta
- 325g dārzeņu sula
- apm. 2 gl. dārzeņu buljons
- 1/2 gl. Kalamata olīvas bez kauliņa
- 2 čili pipari
- 1/4 gl. rozīnes
- 1 ēd.k. medus
- 400g zaļās pupiņas (pākstis)
- svaigs koriandrs
- 1 tējk. malts ingvers
- 1 tējk. garam-masala
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- 4 ēd.k. olīveļļa
- sāls, pipari pēc garšas
Šo tadžīnu iesakām pasniegt ar Cabernet Sauvignon vai Syrah sarkanvīnu. Sarkanvīna piesātinātais aromāts neitralizēs eksotiskā ēdiena garšvielas. Ēdiena gatavošanas beigās pievienotais koriandrs ļaus ēdienu veiksmīgāk pieskaņot vīnam ar izteiktu garšaugu aromātu.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Tadžīnas traukā uzkarsē eļļu, kur apcep ķiplokus un sīpolus. Pievieno garam-masalu, čili un ingveru
un cep apm. 2-3 min., lai tikai parādās smarža.
Noregulē mazāku uguni. Liek jēra gaļu, kārtīgi
visu samaisa un cep 2-3 min.
2
Pievieno tomātu pastu, dārzeņu sulu, olīvas, buljonu, rozīnes un medu. Visu uzvāra uz vidējas uguns. Uzliek tadžīnas vāku, ielej spicītē ūdeni un sutina apm. 1 st., kamēr gaļa ir gatava. Jēra gaļas sautējumam pievieno zaļās pupiņas, apmaisa un sutina vēl apm. 10-15 min.
3
Pasniedz ar vārītiem rīsiem vai kuskusu un smalki sakapātām koriandra lapiņām.