Tadžīna ar līdaku un rabarberiem
Sastāvdaļas
- 1 līdaka (apm. 1,5-2 kg)
- 1 kg kartupeļi
- 2-3 burkāni
- 1 gl. sausais baltvīns
- 300g rabarberi
- 1,5 tejk. rīvētas ingvera saknes
- 100g cukurs
- ūdens
- sāls, pipari pēc garšas
Vēl viena garšīga un veselīga recepte. Vēl viens stereotips tiek lauzts - rabarberus izmanto arī otros ēdienos, pie zivīm un tas
izrādās ir ļoti garšīgi. Trīs stihijas savienojas vienā ēdienā - uguns, zeme un ūdens )))) Rabarberi - zeme, līdaka - ūdens un tadžīna uz uguns ))))
Pagatavošana 4 porcijas
1
Katliņā ieliet vīnu, pievienot ingveru, sagrieztus rabarberus, cukuru un sinepes un visu samaisīt. Uzkarsēt un 5-6 min. pavārīt līdz rabarberi sāk izšķīst. Noņemt no uguns. Atdzesēt. Šajā marinādē iemarinē uz nakti līdaku. Līdaku priekš tam nozvīņo, iztīra un sagriež porcijas gabalos.
2
Nākamajā dienā kartupeļus nomizo un sagriež palielos gabalos. Burkānus nomizo un sagriež palielos gabalos.
3
Visu saliek tadžīnā kopā ar marinētu līdaku, pārlej ar ūdeni, pārkaisa ar sāli un pipariem, uzliek vāku un sautē min. 30-40 līdz gatavībai. Pasniedz ar baltvīnu.