Tadžīna ar vistu un baravikām
Sastāvdaļas
- 1 kg vistu spārniņu
- 50g kaltētas baravikas
- 200g šampinjonu
- 1 tējk. karija
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 3 ķiploka daiviņas
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
- pāris zariņi dilles ar kātiem
Ir produkti, kuri gatavošanas procesā izveido īpašu garšas buķeti. Šoreiz tās ir baravikas un vistas gaļa. Un, protams, īpaši šīs garšas nianses jūtamas gatavojot tadžīnā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Baravikas iemērc ūdenī uz 15 min. Šampinjonus notīri un sagriez daiviņās.
2
Tadžīnā uzkarsē eļļu, pievieno smalki sakapātus ķiplokus un apcep spārniņus no abām pusēm. Pievieno dilles, šampinjonus, pārlej ar ūdeni, kur bija iemērktas baravikas, pārkaisi ar kariju, sāli, pipariem un uzliec tadžīnas vāku. Spicītē ielej ūdeni un sautē uz mērenas uguns apmēram 40 min.
3
Pasniedz ar svaigiem salātiem un sviestā ceptiem kartupeļiem.