Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
pirmdiena, 14. oktobris
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tadžīna ar jēra ribiņām

Sastāvdaļas
  • 750g jēra ribiņas
  • 100g žāvētu plūmju
  • 2 sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • citrona sula
  • 2 ēd.k. cukura
  • 1 svaiga sarkanā čili pāksts
  • 3.ēd. k. olīveļļas
  • sāls, svaigi malti pipari
Vārdam "tadžīna" ir divas nozīmes. Pirmkārt, tā apzīmē marokāņu māla trauku, kurā gatavo un pasniedz ēdienus. Otrkārt, tā apzīmē jebkuru marokāņu gaļas, zivju vai dārzeņu ēdienu. Mums Latvijā šos māla traukus var iegādāties veikalā Muhamors.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Plūmes ieber katlā un pielej tik daudz ūdens, lai tās būtu pilnībā pārklātas. Pievieno citrona sulu un cukuru un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
2
Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež gabaliņos. Čili pāksti pārgriež gareniski uz pusēm,iztīra sēklas un mīkstumu smalki sakapā.
3
Tadžīnā sakarsē olīveļļu un apcep gaļu no visām pusēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Pieber sīpolus,ķiplokus un čili un apcep. Pievieno plūmes ar visu šķidrumu.
4
Tadžīnai uzliek vāku un spicē ielej ūdeni. Sautē gaļu 40 - 45 minūtes.

Pievienot komentāru

Tadžīnas receptes