Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Ēriks Dreibants

Ēriks Dreibants

Mārtiņš Sirmais par ēdieniem un garšu izjūtu. Pandēmijas laikā viņš sapratis: cita ceļa dzīvē nevar būt

Vai pavārmākslā pastāv absolūtā garša, tāpat kā absolūtā dzirde mūzikā? Kas rada TOS ēdienus, kas kā dzeja – paņem, sajūsmina, liek ietrīcēties ne tikai ēdmaņa kuņģim? Kas ir gastropoētika?... Mārtiņš Sirmais: “Kulinārijas lielākie komponisti ir nācijas, senās kultūras, kuras ir radījušas pamatlietas. Un mēs tās lietojam joprojām, jo ēdienam ir ļoti svarīgs laika nogrieznis, kurā tas izaug un attīstās.”  

2022. gada 26. decembrī