AFP/Scanpix

"Deviņvīri" atskatās uz jūnija un jūlija notikumu TOP

Vīru pasaule
2023. gada 29. jūlijā 08:44 2023. gada 29. jūlijā 08:44
  9vīri
Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Vecīt, tevis dēļ mums nav žēl pat sienas

Foto: AFP/Scanpix

Maiami štata pilsētā Vinvudā tiek zīmēts gigantisks argentīniešu superzvaigznes Lionela Mesi murālis – amerikāņi ar nepacietību gaida pasaules čempiona debiju vietējās komandas "Inter" sastāvā.

Lavas vērotāji

Foto: AFP/Scanpix

Divu gadu laikā jau trešo reizi trīsdesmit kilometrus no Islandes galvaspilsētas Reikjavīkas izvirst dusmīgs vulkāns. Īpaši satraukti ir tā pakājē esošā ciema Litlihruturas iedzīvotāji – lavas straumes katru reizi bīstami tuvojas to mājām.

Pūķu jātnieki

Foto: AFP/Scanpix

Tie nav Targarieni, kuri uzbrūk Vesterosai, bet gan miermīlīgi pūķu seglotāji, kuri Francijas dienvidos, Marseļas piekrastē, gatavojas Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Dziedāsiet bumbā

Foto: AFP/Scanpix

Šādu jaunu muzikālu pasākumu arēnu ir atvēruši Lasvegasā – tās nosaukums "MSG (Madison Square Garden) Sphere" – iekrāsota basketbolbumbas krāsās, jo pilsēta bauda NBA Vasaras līgas spēles.

Spāņu izklaides

Foto: AFP/Scanpix

Pamplonā ir noslēdzies kārtējais "encierro" jeb Sanferminas buļļu skrējiena festivāls – pēc 850 metru līkumošanas pa vecpilsētas ieliņām visi jautrie dalībnieki – gan liellopi, gan cilvēki – nonāk arēnā, kur redzam, kā viens līksmais rotaļnieks top ragu iesvaidīts.

Nenomierināmie

Foto: AFP/Scanpix

Pēc alžīriešu tīņa nāves, kurš nepakļāvās likumīgām kārtības sargu prasībām, Francijas galvaspilsētas priekšpilsētā Nantjerā sākās grandiozas nekārtības – mašīnu dedzināšana, vandalisms un citas āles, kuru novēršanai vajadzēja iesaistīt vairāk nekā 40 000 policistu.

Izkauties ar nakteņiem

Foto: AFP/Scanpix

Kolumbijas pilsētā Sutamarčanā ir aizritējis desmitais tomātu kauju festivāls jeb "Tomatina". Šī ir pirmā grandiozā tomātu batālija pēc pandēmijas epidēmijas.

Karlsona cienīgi

Foto: AFP/Scanpix

Jūs domājat, ka pa jumtiem varēja dauzīties vien omulīgais vīrelis un zaptburku fans ar propelleri uz muguras? Ne vella – no drona uzņemtā bilde mums rāda jauniešus, kuri uz debesskrāpja jumta Ķīnas pilsētā Nančangā bauda dzīvās mūzikas rokkoncertu.

Samits, kas var padarīt mūs stiprākus

Foto: AFP/Scanpix

12. jūlijā Viļņā noslēdzās Ziemeļatlantijas bloka (NATO) un tā partneru samits. Lai arī tajā netika anonsēta Ukrainas pievienošanās militārajam blokam, visi tā dalībnieki apstiprināja nelokāmu un vēl lielāku atbalstu tās taisnīgajai cīņai pret Krievijas barbarisko uzbrukumu.

Pievienot komentāru