Šādu foto tviterī publicēja WikiLeaks.

Daudzviet traucēta tvitera darbība. To saista ar WikiLeaks noplūdinātu foto

Pasaulē
2016. gada 21. oktobrī 19:24 2016. gada 21. oktobrī 19:24
 
Interneta lietotāji daudzviet pasaulē novēro Twitter darbības traucējumus. Vietne vairākas stundas nedarbojās ASV austrumu krastā un arī pie mums, Latvijā novēroti tās darbības pārrāvumi. Blogos izskan minējumi, ka tas saistīts ar WikiLeaks nopludinātu foto, kurā esot redzams Džuljena Asanža arests otrdien Londonā pie Ekvadoras vēstniecības.

Foto esot redzami bruņoti policijas darbinieki pie Ekvadoras vēstniecības Londonā otrdien, kur jau vairāk nekā 4 gadus patvērumu guvis WikiLeaks dibinātājs Džūljens Asanžs.

Nedaudz vēlāk kāds lietotājs publicēja attēlu, kurā foto vairs nebija redzams.

Jau vēstīts, ka Tīmekļa projekts "WikiLeaks" pirmdien paziņojis, ka Ekvadora tās vēstniecībā Londonā pārtraukusi vietnes dibinātāja Džūljena Asanža interneta savienojumu, apgalvojot, ka tā ir atbilde uz "WikiLeaks" publikācijām par ASV demokrātu Baltā nama kandidāti Hilariju Klintoni.

"Mēs varam apstiprināt, ka Ekvadora sestdien 17.00 pēc Grinvičas laika neilgi pēc "Goldman Sachs" runu publikācijas pārtrauca Asanža piekļuvi internetam," vietnē "Twitter" pavēstīja "WikiLeaks".

"WikiLeaks" sestdien publiskoja trīs Klintones apmaksātas runas, bet pirmdien atklāja vēl arī citus dokumentus.

Klintones kampaņa nav apstrīdējusi publiskoto materiālu autentiskumu. Vietnes publiskotie dokumenti nāk no Klintones kampaņas štāba priekšnieka Džona Podestas hakeru uzlauztā e-pasta.

Klintones nometne par hakeru darbību ir vainojusi Krieviju, kā arī apsūdzējusi "WikiLeaks" par centieniem palīdzēt republikāņu prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam.

Asanžs vairāk nekā četrus gadus ir pavadījis Ekvadoras vēstniecībā Londonā, cenšoties izvairīties no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tiek turēts aizdomās par izvarošanu

45 gadus vecais Austrālijas pilsonis atteicies doties uz Zviedriju, šo lēmumu pamatojot ar bažām, ka Zviedrija viņu izdos ASV, kur viņu varētu tiesāt par simtiem tūkstošu slepenu ASV diplomātiskās un militārās sarakstes dokumentu publiskošanu 2010.gadā.

Ekvadora piešķīrusi Asanžam politisko patvērumu.

LETA / Foto: Twitter

Citi šobrīd lasa

Andželina Džolija sasniegusi bīstamu tievumu. Viņas svars samazinājies līdz 44 kilogramiem
Zviedrijā atrod mirušu 23 gadus veco Latvijas futbolistu Robertu Zelmani
Visā Latvijā izsludināts dzeltenais brīdinājums par karstumu
Pievienot komentāru