23 miljoni eiropiešu ir alkoholiķi

Pasaulē
2010. gada 16. septembrī 12:31 2010. gada 16. septembrī 12:31
 
Ap 23 miljoniem eiropiešu ir alkohola atkarīgie, bet apmēram 5 miljoni bērnu Eiropā katru gadu dzimst ar defektiem, ko izraisījusi vecāku alkohola pārmērīga lietošana, par to liecina Eiropas alkohola politikas alianses "Euro Care" dati.

Kopumā alkoholu pārmērīgi lieto ap 55 miljoniem Eiropas iedzīvotāju.

Kā aģentūru LETA informēja Jaunatnes atturības federācija (JAF) un Latvijas Universitātes Atturības un veselības izglītības veicināšanas biedrība (LUAVIV), šī problēma ir aktuāla arī Latvijā.

Tāpēc, lai rosinātu politiķus, jaunatni un arī visu sabiedrību pievērst uzmanību bērnu un jauniešu pārmērīgai alkohola lietošanai, kas parasti aizsākas ģimenes alkohola lietošanas tradīciju ietekmē, trešdien, 22.septembrī, plkst.18 Latvijas Universitātes Mazajā aulā notiks paneļdiskusija "Vai svinēt nozīmē dzert?".

Diskusijas laikā tiks noskaidrots, cik lielā mērā sabiedrība ir informēta par šo problēmu, kādi ir tās cēloņi un kādi būtu iespējamie risinājumi.

Paneļdiskusijas laikā tiks prezentēts projekts "All rights". Šo projektu Latvijā īsteno JAF un LUAVIV, bet tas norisināsies desmit Eiropas valstīs - Vācijā, Igaunijā, Latvijā, Moldovā, Maķedonijā, Norvēģijā, Slovākijā, Zviedrijā, Turcijā un Ukrainā.

Projekta laikā oktobrī notiks bērnu zīmējumu konkurss, novembrī - gājiens un labdarības koncerts Latviešu biedrības namā, decembrī - piparkūku cepšana un līgumu parakstīšana ar vecākiem par "baltajiem" Ziemassvētkiem, tas ir, ģimenes pieņems lēmumu Ziemassvētkus svinēt bez alkohola lietošanas.

22.septembra diskusijā piedalīsies JAF prezidente Natālija Juškova, Tabakas un alkohola kontroles Latvijas nacionālās koalīcijas prezidents narkologs Jānis Caunītis, evaņģēlisko kristiešu draudzes "Zilais Krusts" pārstāve Rita Krinberga, Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Čaklais, Jūrmalas sākumskolas "Atvase" skolotāja Gunta Liepiņa, Latvijas Jaunatnes padomes pārstāve Svetlana Lobanova un "Ražots Latvijā" valdes locekle Sandra Kleine.

Kasjauns.lv/Foto:Bulls Press

Citi šobrīd lasa

Cilvēki "šūmējas": kāpēc 4. maiju dēvējam par Baltā galdauta svētkiem, kas kopīgs Neatkarības deklarācijai ar sēdēšanu pie viena galda? 2
Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons pie leģendārās "Mirāžas" auto atminas 40 gadu vecus notikumus
"Tas ir sirdi plosoši": Demija Mūra gatavojas Brūsa Villisa aiziešanai
Pievienot komentāru