Gdaņskā ierodas ASV kuģis ar militāro tehniku

Pasaulē
2017. gada 31. martā 10:20 2017. gada 31. martā 10:20
  LETA
Polijas Gdaņskas ostā ieradies ASV kravas kuģis ar militāro tehniku, kas paredzēta NATO operācijas "Atlantic Resolve" īstenošanas apgādes daļām, ziņo Polijas radio.

Kuģis "Green Ridge" Gdaņskas ostas konteineru terminālā pietauvojās otrdien, bet trešdien sākās tā izkraušana.

Ceturtdien ASV militārpersonas uz ostu uzaicināja žurnālistus, kur Savienoto Valstu ģenerālis Dveins Gembls pavēstīja, ka ar "Green Ridge" Polijā nogādāti aptuveni 300 dažāda tipa spēkratu un cita veida militārās tehnikas vienību, kā arī 900 karavīri.

Pēc izvelšanās krastā militārā tehnika tiks nosūtīta uz turpmākās dislokācijas vietām karaspēka daļu izvietojumos.

Militārie transporti pārvietosies kolonnās, kuru pavadību nodrošinās Polijas armija, pavēstīja Gembls.

Viņš piebilda, ka daļa tehnikas un karavīru tiks izvietota Rumānijā un Lietuvā, taču vairums paliks Polijā Povidzas un Žagaņas apkārtnē.

Operācija "Atlantic Resolve" paredz ASV karaspēka izvietošanu NATO austrumu flangā. Tā tika uzsākta 2014.gadā, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Operācijas ietvaros ASV uz Eiropu pārdislocē tanku brigādi, kas tur uzturēsies deviņu mēnešu rotācijas periodu kārtībā.

Pirmā no rotācijas vienībām 3,5 tūkstošu vīru sastāvā Polijā ieradās janvārī un tika izvietota garnizonos valsts rietumdaļā. Līdz ar šo vienību ieradās vairāk nekā 1000 militāro spēkratu, tostarp tanki "Abrams", kaujas mašīnas "Bradley" un pašgājējas haubices "Paladin".

Līdztekus ASV brigādes izvietošanai Polijā saskaņā ar NATO 2016.gada Varšavas samita lēmumu Polijā un trijās Baltijas valstīs tiek izvietoti četri daudznacionālo spēku bataljoni, katrs aptuveni 1000 vīru sastāvā.

Citi šobrīd lasa

Sanda Dejus par visu algu nopērk teātra leģendas Antras Liedskalniņas vēdekli
"Tā vēsturē vēl nav bijis!" Dons pēc iekļūšanas Eirovīzijas finālā atbild, kā ir būt cilvēkam, kurš lauzis "nelaimes lāstu"
NATO lidmašīnu skaļā riņķošana Latvijas debesīs iedzīvotājiem rada jautājumus 2
Tēmas: ASV, NATO, Abrams
Pievienot komentāru