Brazīlijas jaunais prezidents Žairs Bolsonaru. (Foto: AFP/Scanpix)

Brazīlijas prezidents Bolsonaru devis zvērestu, solot valstī cīņu pret korupciju un noziedzību 2

Pasaulē
2019. gada 2. janvārī 08:11 2019. gada 2. janvārī 08:11
  Jauns.lv / LETA
Brazīlijas jaunais prezidents Žairs Bolsonaru otrdien nodevis amata zvērestu, solot atbrīvot valsti no ideoloģiskām saitēm, pārskatīt valsts ekonomiku un īstenot plašas sociālās pārmaiņas.

Bijušais armijas kapteinis un galēji labējais politiķis Bolsonaru, kurš 28. oktobrī uzvarēja prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, uzrunā tautai sacīja, ka, viņam stājoties prezidenta amatā, valsts ir "atbrīvota no sociālisma un politiskā korektuma".

Inaugurācijas runā Bolsonaru solīja apvienot tautu, cienīt ģimeni, respektēt reliģiju un jūdaisma un kristīgo tradīciju.

63 gadus vecais politiķis sacīja, ka vēlas atbrīvot valsti no korupcijas, noziedzības un nepareizas ekonomikas pārvaldības.

"Es aicinu visus kongresmeņus palīdzēt man izglābt Brazīliju no korupcijas, noziedzības un ideoloģiskās pakļaušanas," sacīja jaunais prezidents.

Bolsonaru inaugurācijas ceremoniju apmeklēja daudzi ārvalstu viesi, tostarp Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu un Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.

Kreisie līderi, ko Bolsonaru nodēvējis par diktatoriem, tostarp Venecuēlas prezidents Nikolas Maduro, Nikaragvas prezidents Daniels Ortega un Kubas prezidents Migels Diass-Kanels uz inaugurāciju nebija uzaicināti.

ASV prezidents Donalds Tramps apsveica Bolsonaru tviterī, bet inaugurācijas ceremonijā klāt bija ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

Citi šobrīd lasa

"Paradīze veciem cilvēkiem," blogeris ar gandrīz 4 miljoniem sekotāju apmeklē Rīgu un ir sajūsmā 3
Mātes un tēva nāve prasīja par daudz. Savās mājās mirušu atrod vienu no pasaules labākajiem grieķu-romiešu cīkstoņiem 2
VIDEO: Rīgā deg daudzstāvu ēkas trešā stāva dzīvoklis; cietuši 4 cilvēki
Skatīt visus komentārus