Vācijas vicekanclers Olafs Šolcs solījis paturēt prātā vidusmēra pilsoņa finansiālās grūtības. (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Vācijas vicekanclers sola cīņā ar klimata pārmaiņām rēķināties ar ierindas pilsoņiem 1

Pasaulē
2019. gada 31. jūlijā 14:39 2019. gada 31. jūlijā 14:39
  Jauns.lv / LETA
Vācijas vicekanclers Olafs Šolcs solījis paturēt prātā vidusmēra pilsoņa finansiālās grūtības, valdībai strādājot pie pasākumiem cīņai ar klimata izmaiņām.

"Oglekļa dioksīda cenas padara dažas lietas dārgākas," atzina vicekanclers, uzsverot, ka to ieviešanai jābūt godīgai.

Šolcs solīja, ka uz trūcīgajiem cilvēkiem šie pasākumi neatspēlēsies.

Viņš arī atbalstīja ideju par pievienotās vērtības nodokļa samazināšanu vilciena biļetēm un Eiropas mēroga noteikumu izstrādāšanu gaisa satiksmes radīto izmešu samazināšanai. Savukārt attiecībā uz nodokli lidmašīnu degvielai Šolcs bija mazāk entuziastiski noskaņots.

Vācijas kancleres Angelas Merkeles valdība plāno 20.septembrī prezentēt pasākumu kopumu, kuru mērķis ir paātrināt siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisijas samazināšanu.

Ierosinājumu vidū ir subsīdiju programmas, jauni emisijas mērķi un oglekļa dioksīda cenu noteikšana. Nodokļu izmaiņu dēļ vai sertifikātu tirdzniecības rezultātā dārgāks varētu palikt benzīns, dabasgāze un mazuts.

Vācija ir atpalikusi no citām Eiropas valstīm, tostarp Francijas un Lielbritānijas, centienos samazināt siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisiju, un Merkele ir atzinusi, ka Vācija nespēs sasniegt savu mērķi arī 2020.gadā.

Kanclere ir norādījusi, ka cenu noteikšana emisijai ir efektīvākais veids, kā sasniegt mērķi, kas izvirzīts 2030.gadam: samazināt siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisiju par 55% no 1990.gada līmeņa.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru