Uz Vācijas kanclera amatu izvirzītais sociāldemokrātu kandidāts Olafs Šolcs. (Foto: imago images/photothek/Scanpix)

Kanclera amatam virzītais Šolcs gatavs veidot koalīciju ar Vācijas zaļajiem

Pasaulē
2021. gada 5. septembrī 15:53 2021. gada 5. septembrī 15:53
  Jauns.lv / LETA
Uz Vācijas kanclera amatu izvirzītais sociāldemokrātu kandidāts Olafs Šolcs svētdien paziņojis, ka ir gatavs pēc 26. septembrī paredzētajām Bundestāga vēlēšanām veidot koalīciju ar zaļajiem.

Šolcs intervijā laikrakstam "Tagesspiegel" sacīja, ka nekad nav bijušas nekādas šaubas par partiju, ar kuru viņš cer sadarboties.

"Es vēlētos valdīt kopā ar zaļajiem. Man nekad nav bijušas šaubas par to. Es jau esmu strādājis ar zaļajiem dažādās valdībās, gan federālajā valdībā, gan Hamburgā," sacīja Šolcs.

"Mēs esam atšķirīgas partijas, mums ir atšķirīgi mērķi, bet mēs daudz kur pārklājamies," norādīja Šolcs, kurš pašreiz ieņem finanšu ministra amatu Vācijas kancleres Angelas Merkeles valdībā.

Aptaujās Šolcs ir apsteidzis konservatīvo pretendentu uz kanclera krēslu Armīnu Lašetu. Ja Šolcs paliks vadībā līdz vēlēšanu dienai, tas būs ievērojams pavērsiens sociāldemokrātiem, kas gadiem ilgi cietuši sakāvi vēlēšanās.

Neskatoties uz vēlēšanu iznākumu, neviena partija, visticamāk, neiegūs absolūto vairākumu. Tāpēc kandidātiem nācies bieži atbildēt uz žurnālistu jautājumiem par potenciālajiem sadarbības partneriem.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru