VIDEO: trīs gadus vecs austrāliešu zēns ar autismu pēc četru dienu pazušanas atrasts krūmājā

Pasaulē
2021. gada 6. septembrī 13:07 2021. gada 6. septembrī 13:07
  Jauns.lv
Pēc četru dienu ilgas pazušanas Austrālijā trīs gadus vecais Antonijs Elfalaks atrasts krūmājā netālu no savas mājvietas.

Mazais Antonijs tika pamanīts pirmdien no policijas helikoptera, sēžot krūmājā un dzerot strauta ūdeni, Jaundienvidvelsas štatā Austrālijā.

Trīs gadus vecais puisēns, kuram ir autisms un kurš nerunā, pēdējo reizi pirms pazušanas tika redzēts savās mājās piektdienas rītā, spēlējoties ar saviem brāļiem. Viņa ģimene baidījās, ka viņš ticis nolaupīts.

Meklēšanas komanda atrada Elfalaku aptuveni puskilometra attālumā no viņa mājvietas, netālu no upes krasta.

Policijas darbinieki svētdien, aizdomās par nolaupīšanas gadījumu, aizturēja baltu transportlīdzekli.

Policijas novērošanas kameras fiksējušas mirkli, kad puisēns pamanīts. Video var dzirdēt, kā policisti saka, ka viņi zēnu ir atraduši.

Zēnam konstatēti vairāki skrāpējumi uz kājām, un viņa drēbes bijušas izmirkušas, taču kopumā viņa veselības stāvoklis bijis teicams.  

Meklēšanā piedalījušies vairāk nekā 100 policijas darbinieki un brīvprātīgie, kas vairākas dienas pārlūkojuši krūmāju. Viņi iepriekš jau bija pārskatījuši vietu, kur zēns vēlāk tika atrasts.

“Viņu bija sakodušas skudras, un viņš bija kritis, bet viņš ir dzīvs. Viņš ir dzīvs,” televīzijas intervijā atviegloti teicis mazā zēna tēvs, nosaucot notikušo par brīnumu.

“Es zinu, ka uzvedos kā izmisis, bet neviens nespēj iedomāties, kā ir piedzīvot ko tādu, ko es piedzīvoju,” stāstījis Elfalaks. “Manas kājas, mani gurni, manas potītes. Es nevaru vairāk pastaigāt. Es esmu bijis šajā krūmājā četras dienas bez gulēšanas. Mēs meklējām bez apstājas.”

Puisēna vecāki nav droši, kā viņu dēls aizmaldījies.

Citi šobrīd lasa

“Bez vīrieša es nespēju!” - Katy Tindemark par attiecībām un karjeru
"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 2
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru