Maskava pagaidām nav paziņojusi, kad bruņotie spēki varētu tikt nosūtīti uz Austrumukrainu. (Foto: AFP/Scanpix)

Amatpersona: Krievija pagaidām neplāno sūtīt karaspēku uz Austrumukrainu

Pasaulē
2022. gada 22. februārī 16:13 2022. gada 22. februārī 16:13
  Jauns.lv / LETA
Krievija pagaidām neplāno sūtīt karaspēku uz Austrumukrainu, bet darīs to draudu gadījumā, otrdien paziņojis Krievijas ārlietu ministra vietnieks Andrejs Rudenko.

Viņš norādīja, ka Krievijas parlamenta ratificētās sadarbības vienošanās ar Maskavas uzturēto bruņoto bandu pašpasludinātajām "Doņeckas un Luganskas tautas republikām" ietver nosacījumu par "militāro palīdzību", vienlaikus apgalvojot, ka jāizvairās no spekulācijām par karavīru izvietošanu jau faktiski okupētajās Ukrainas teritorijās.

"Pagaidām neviens neplāno neko nekur sūtīt. Ja būs draudi, tad mēs sniegsim palīdzību saskaņā ar ratificētajiem līgumiem," apgalvoja Rudenko.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību, neraugoties uz rietumvalstu brīdinājumiem, ka šāds solis var novest pie jaunām sankcijām.

Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Donbasa "tautas republikās". Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

Maskava pagaidām nav paziņojusi, kad bruņotie spēki varētu tikt nosūtīti uz Austrumukrainu.

Citi šobrīd lasa

Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Pievienot komentāru