Pamatojoties uz prezidenta Volodimira Zelenska rīkojumu, Ukraina trešdien sākusi rezervistu iesaukšanu. (Foto: ddp/abaca press/ Vida Press)

Ukrainā ieviests ārkārtas stāvoklis; aicina pilsoņus pamest Krieviju

Pasaulē
2022. gada 23. februārī 12:27 2022. gada 23. februārī 12:27
  Jauns.lv
Ārkārtas stāvoklis tiek ieviests visā Ukrainā, izņemot Doņeckas un Luhanskas apgabalus. Šādu lēmumu pieņēmusi valsts Drošības padome. Ukraina aicinājusi savus pilsoņus nekavējoties pamest Krieviju, norādot, ka uzbrukuma gadījumā var būt grūti sniegt konsulāro palīdzību.

Lēmumu par ārkārtas stāvokļa ieviešanu tagad jāapstiprina Augstākajai Radai.

Saasinoties Krievijas agresijai pret Ukrainu, kas var būtiski samazināt iespējamo konsulāro palīdzību Krievijā, Ukrainas Ārlietu ministrija aicina Ukrainas pilsoņus atturēties no ceļošanas uz Krieviju, bet tos, kuri atrodas Krievijā, nekavējoties doties prom.

Pamatojoties uz prezidenta Volodimira Zelenska rīkojumu, Ukraina trešdien sākusi rezervistu iesaukšanu, teikts armijas paziņojumā.

Dienestam uz laiku, kas nepārsniedz gadu, tiek iesaukti rezervisti vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Kā ziņots, Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību, bet otrdien Federācijas padome, pamatojoties uz viņa lūgumu, pilnvaroja Putinu oficiālai karaspēka ievešanai jau astoņus gadus faktiski okupētajās teritorijās Ukrainas austrumos.

 

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
Pievienot komentāru